-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKülakooliga Kammeri kujunes Kammeri koolikülaks

Külakooliga Kammeri kujunes Kammeri koolikülaks

joomplu:555Kammeri kooli uus hoonetekompleks on seda mõõtu õnnestumine, et jääb selles paikkonnas kahekümne esimese sajandi säravaimaks teoks ilmselt ka siis, kui praegu veel ees ootavad 90 aastat on üle elatud.

joomplu:555Kammeri kooli uus hoonetekompleks on seda mõõtu õnnestumine, et jääb selles paikkonnas kahekümne esimese sajandi säravaimaks teoks ilmselt ka siis, kui praegu veel ees ootavad 90 aastat on üle elatud.

Kui kunagi aastate ja aegade eest oli Kammeris väike külakool, siis nüüd ümbritseb see tilluke küla suursugust koolikompleksi.

Tänavust õppeaastat sai Kammeri koolipere alustada kuninglikes tingimustes. Kui seni kogusid lapsed tarkust kunagises mõisahoones ja selle külge poogitud ruumides, siis nüüd toretseb nende asemel uus, avar ja kaasaegne õppehoone, millest õue astumata saab minna põhjalikult renoveeritud õpilaskodusse.

Õppe- ja kasvatuskeskkonna mitmekülgsest edendamisest annavad märku uus tööõpetusmaja, spordihoone (koos jõusaali ja saunadega!), staadion ja erinevad mänguväljakud. Kui söögisaal lükandseinaga poolitada, tekib hubane ruum pidude ja muude koosolemiste korraldamiseks.

Erivajadustega õpilaste uues koolis on loodud tingimused mitmete tervisehädade ennetamiseks, leevendamiseks ja raviks – haigestunud hingamisteid praavitatakse soolakambris, õiget rühti aitab kujundada füsioterapeut jms.

Koolikompleksi uueks kujundamine maksis 35 miljonit krooni. Avamispäeval märkis direktor Peep Puusepp, et ka masuaegne hinnasula aitas kaasa korraliku teo ja näoga hoonete valmimisele.

Kammeri kool on esimene riigikooli staatuses õppeasutus, mille riigi kinnisvara aktsiaselts korda tegi.

Pärast kaupluse ja postkontori sulgemist on jäänud Kammerisse ainsa ametiasutusena kool. Korraliku hoonetekompleksi püstitamine lubab uskuda, et koolirõõm jääb seal edaspidigi kestma ja paikkonna arengut virgutama.

Toivo Ärtis

 

Vaata fotosid:

Galerii: Kammeri kooli õppekompleksi avamine

Loetumad