2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivRaju aastalõpupidu Kambjas

Raju aastalõpupidu Kambjas

tants ajalehel

tants ajalehel

Vallarahva aastalõpupidu peeti rajult jõulukuu eelviimasel päeval. Kambja kultuurikeskuse uksed avati kell kaheksa õhtul.

Vennad Käsid hoolitsesid peokülaliste loteriiõnne eest. Võimalik oli võita isegi pulgakomm või saada tina, rohkest käsitööst rääkimata.

Õhtujuht-lumehelbekese (kehastas Marju Marga) karmist haardest ei pääsenud keegi. Luulega tuli taidlejatel välja lunastada kingipakid. Näiteks pasunakoor saatis kinki lunastama ühe oma noorliikmetest – vasesõbra Eljar Uue.  Seevastu Annely Zeigo lunastus olevat terve saali prääksuma pannud. Musikaalsemad nagu Raivo ja Ene Kiuru luuletasid laulukeeli, kitarri saatel.

Samuti tegeles Sneguurotška uusaastalubaduste väljapressimisega, millest ei pääsenud tantsija Tiina Rebane, kulturnik Pille Tammelan ega isegi mitte vallasekretär Reet Kiuru.

Õhtu käigus esitleti ka Kambja laulukoori juurdekasvu – tõsi küll, alles pakendis. Peadirigent Külli Karask oli aga juba nõnda suures vaimustuses uuel aastal kehtima hakkavast liiklusseadusest, et kandis õhtukleidi asemel helkurvesti.

Kambja tublimaks Kaera-Jaaniks tunnistati Raivo Kiuru.

Tagatipuks tampis lumehelbekese kihutustöö tulemusena pool saalitäit rahvast ajakirjanduse jalge alla. Ajalehest suuremat tantsupinda polnud selles mängus ju lubatud.

Ansambel Iisakult sai viie. Miinusega.

Pidu lõppes hommikul, kui kõige vastupidavamad so lumelükkemeeskond lahkus.

 

Karbist tulistas Ruuge Peeter:

Vaata pilte www.kambja.ee/fotod

Loetumad