0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Hariduses, nagu spordiski, tuleb kõvasti tööd teha.“

„Hariduses, nagu spordiski, tuleb kõvasti tööd teha.“

Neiu sõudeergomeetril.Koolilõpetajate klassjuhatajad:

Mare Paidra, Christi Olep,

Asta Kask, Tiina Tiideberg

Koolilaskepäeval tervitas õpetaja Tiina Tiideberg:

Koolis on praegu päevakajaline olümpiamängude teema. Ka teie 9 aastat võiks võrrelda olümpiatsükliga. Huvilisi ja alustajaid oli palju, osa lahkus mingi ebasobivuse tõttu, mõned pidid katkestama, mõned on saanud hoiatusi ja lõpuks eemaldamisotsuse – nagu ikka spordis.

Nüüd on teid lõpusirgele jõudnud 10. Teie motiivid selles protsessis osaleda on olnud erinevad: kes on pidanud jahti medalitele, kes kaasa teinud pelgalt seltskonna pärast, kes nautinud mängu ilu ja publiku tähelepanu, kes täitnud antud lubadust ja kes kasutanud sponsoritelt saadud hüvesid – nagu ikka spordis.

Vahel jagatakse spordis ka medaleid – ka mina teen seda täna. Medalid on erilised – kandilised – ja meenutavad teile meie hiljutist ühist pingutust vastupidavusaladel nii maal kui vee peal.

Laura-Liis – minu jaoks sa oled nagu maratonijooksja – sinu edukus on sõltunud motivatsioonist, sinu kulgemisel on olnud kiireid etappe ja raskeid musti auke, sa oled nautinud söögi- ja joogipause, sa oled võtnud vabu hetki enese korrastamiseks, puhkamiseks ja kaaslaste turgutamiseks ja lohutanud end mõttega, et küll kunagi ikka lõppu jõuab. Soovin sulle jaksu ja kiiremaid jookse!

Magnus – tegemist on ehtsa motosportlasega. Sa oled omandanud nii tehnilised nõksud, vastaste nurkasurumise võtted, proovinud ära kõikvõimalikud lubatu-keelatu piirid. Soovin sulle siiski ausat mängu ja kõrgeid tulemusi!

Grete – sinu ala on tants. Publikule näidatakse seda harva, palju harvem kui korvpalli, aga see väärib vaatamist. Ma olen sind näinud. Sa oled üllataja, nii soengu, kostüümi kui läbimõeldusega. Sa tead, mida sa teed. Soovin sulle soovide täitumist!

Markel – meie raskejõustiklane. Tuled toime kõikide ettetulevate väljakutsetega. Said hulk kogemusi Türgis, Rootsis aga võitsid kõikide tütarlaste südamed, pakkudes turvatunnet, hoolitsust ja tähelepanu. Soovin sulle julgust võtta oma õlgadele rohkem raskusi!

Marie – sa oled nagu kujundujuja – sind pole peaaegu üldse kuulda, küll aga näha. Peab olema tähelepanelik jälgija, siis on sind võimalik mõista ja nautida. Toimetad tasa ja targu. Soovin sulle paljude efektsete mustrite loomist!

Ants – ainult kümnevõistlus on ala, milles sa kaasa lööd, sest ühest-kahest ei piisaks sulle kunagi. Sa ei nukrutse pikalt, kui mõni hüpe ebaõnnestub, vaid leiad motivatsiooni järgmisel alal pingutada. Lisaks oled omandanud suurepärased oskused pressiga suhtlemisel ja VIP-ide hulka sulandumisel. Soovin sulle siiski õnne, et leiaksid oma tõelise kutsumuse!

Rille-Riin – sinu ala on judo.Miks? See on spordiala, kus vöö värvuse kõrval on tähtis ka viisakus, vastase austamine, aus mäng. Sa oled need oskused omandanud. Sinuga läheks matkale iga kell! Soovin sulle toredaid kaaslasi!

Heigo – oled praegu teel, otsides oma. Proovinud võitluskunste, mõttemänge, isegi treeneritööd tütarlaste tiimis. Loodan väga, et pead lähemal ajal tõsiselt plaani, et selgem siht silme ette võtta. Soovin sulle häid valikuid!

Angeliis – tõeline kulturist – kord on hästi välja arendatud põselihased, kord säärelihased, kord oled saavutanud ühtlaselt hea taseme. Kunst sünnib alati koos publikuga – nii on ka sinu puhul. Tea, et publik on alati olemas, tuleb vaid pingutada, et teda enda juures hoida. Seepärast – ela ja sära!

Madli – nagu iluvõimleja – kogu aeg peab pildil olema, muidu hindajad valivad järgmise tõusva sporditähe. Sina oled seda suutnud – pildil olla. Oled suutnud pakkuda kauneid poognaid, vahel koos viiuliga, oled pakkunud ilusaid hetki.Soovin sulle vastupidavust ja loomingurõõmu!

Õnnitlen kõiki medalisaajaid ja tuletan meelde, sõbrad, hariduses, nagu spordiski, tuleb mitu aastat kõvasti tööd teha, et kolme aasta pärast oleks jälle põhjust teist kõnelda. Jaksu!

Mopeed

Mopeed on masin,

millel lenks.

Lenksu küljes gaas.

Nagu keerad, oled maas.

Markel Kübe (I kl, 2005)

Loetumad