8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTulevikukoolis kasvatataks õpilasi valikuvõimalustega

Tulevikukoolis kasvatataks õpilasi valikuvõimalustega


Tulevikukoolis kasvatataks õpilasi valikuvõimalustega

Neiu viiulit mängimas.Madli Lehiste:

Mina arvan, et iga inimene tahaks minna tulevikukooli. Minu tulevikukool ei võtaks inimesi massidena, vaid individuaalselt.

Kõigepealt viidaks läbi haridusreform. Põhiaineteks saaksid muusika, kunst ja kehaline kasvatus. Inimestel tuleks stressi vähendada. Näiteks, kui lapsed lähevad esimesse klassi, tehtaks igale klassile individuaalne õppekava. See oleks palju õpilasesõbralikum kui praegune, mille järgi meie õpime. Muidugi kehtestataks ka mingid normid, mida peaks täitma.

Õpetajatele tuleks korraldada näiteks spa-puhkus. Seal vabaneksid nad stressist. Enne, kui õpetaja tööle võetaks, tehtaks talle test, et määrata, kuidas ta tuleks koolis toime. Sellega välditaks igasuguseid õpetajate ja õpilaste vahelisi tülisid. Soovitavalt peaksid õpetajatel olema lapsed, kes teeksid neid mõistvamaks ja sõbralikumaks.

Söök peaks olema tervislik. Menüü oleks tehtud koos arstidega. Söögi eest ei peaks maksma. Hommikuti tehtaks igas klassis hommikuvõimlemist. Õpetaja näitaks ette ja õpilased teeksid järgi. Vaheajad oleksid sama pikad kui praegu.

Õpetaja sünnipäeval saaks tema tundidest vabaks ja õpetajal oleks puhkepäev.

Sportimiseks oleks tulevikukoolis suurepärased võimalused: suusad ja uisud oleksid kõikidele õpilastele jms. Kui tahetaks sõita lumelauaga, tuleks teha klassiekskursioon Kuutsemäele. Klassiga käidaks ka matkamas, ratastega sõitmas ning ekskursioonidel kõikjal maailmas.

Täistekst: Tootsi Taskud 18, lk 43

Tulevikukoolis on õpilastel ja õpetajatel võlumütsid

Heigo Siilbek:

Tulevikukool oleks kool, kus inimestel on tahvelarvutid olemas. Osadel on robotid, kes käivad aeg-ajalt meelde tuletamas, mida teha/mis õppida on. Igas klassis on arvutid (milles on olemas internet ja kõik vajalikud programmid), e-luger ning igaks juhuks ka sülearvuti.

Vajalikud on muidugi ka saapad, millega saab kiiremini kõndida. Vajutad nuppu ja saad turbot. Koolis on selliseid, kes õpivad, ning selliseid, kes ei õpi. Neil viimastel on olemas sellised mütsid, millega nad saavad kosmosest signaale, kust tõmmata alla materjale oma tahvelarvutisse. Kuid kõige hullem on see, et õpetajatel on sama müts ja õpetajad näevad kohe, mida kust tõmmatakse. Pettust on õpilastel väga raske varjata, kuid siiski tehakse seda väga hästi väga väheste õpilaste poolt.

Väga vähesed õpilased teevad tundidest poppi. Kui seda tehakse, siis võetakse neilt tahvelarvuti ära nii mitmeks päevaks, kui mitmest tunnist popitati. Ranged õpetajad tunnis lobiseda ei lase.

Täistekst: Tootsi Taskud 18, lk 42

Loetumad