0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTagasivaade Vana-Kuuste naisseltsi aastaringile

Tagasivaade Vana-Kuuste naisseltsi aastaringile

SELTSKONDLIK TEGEVUS: Suured
ja väiksed perepäevalised peoplatsil
oma keha virgutamas. Foto: Anne Palumets

Virgad käsitöömeistrid kudusid mullu kõigile vastsündinud vallakodanikele beebipapud ja tegid muudki.

Detsember 2013:

Jõulukuu toob meie hinge ihaluse valguse järele. Pikk ja soe sügis pärast ilusat suve on lasknud rahulikult õuetöid lõpetada. Nüüd oleks juba aeg, et maa kattuks lumega ja muudaks meie elu valgemaks veel enne, kui pööripäeva järel pikad-pimedad ööd jälle lühemaks hakkavad muutuma.

Valgust aitab luua ka küünalde süütamine. Vana-Kuustes teeme seda juba aastaid üheskoos teisel advendipühapäeval. Kooli ja kohaliku naisseltsi korraldusel on see muutunud iga aastaga järjest rahvarohkemaks kogu pere päevaks. Advendisõnumi toob Kambja kirikuõpetaja, meeleolu aitavad luua kooli- ja lasteaialaste ning Kuuste naiskoori laulud. Seekord on peaesinejaks Arsise kellade kooli ansambel. Jälle saab süüa piparkooke ja uudistadaosta Vana-Kuuste naisseltsi kätetööd.

Jõuluootuses peame nädal hiljem ka maskipidu.

Ja ongi käes aasta lõpp ning aeg kokkuvõtete tegemiseks.

Vana-Kuuste naisseltsi aasta möödus töiselt ja lõbusalt.

Jaanuar-veebruar 2013:

Alustasime uusaastapeoga ja veebruaris pidasime seltsimaja sünnipäeva. Koos külalistega viltisime mänguasju ja meisterdasime lukuprosse.

Märts 2013:

Märtsis – teatrikuus käisime koos teatris ja pidasime külapidu.

Mai 2013:

Mais tegime pargis talgutööd ja kauplesime Tartu kevadlaadal.

Juuni 2013:

Juunis näitasime oma talve jooksul valminud kaltsuvaipu ja jõime koos huvilistega kohvi oma seltsimaja miljonivaatega rõdul. Kõige rohkem aega veedavadki seltsimajas kangakudujad – logiraamatut sirvides võib vast südasuvel leida nädala, kui õuetööd ei jätnud kellelegi aega kangastelgede taha asuda.

August 2013:

Augustis pidasime traditsioonilist perepäeva. Lisaks käsitöö ja kasutatud riietega kauplemisele sai õnne proovida loteriis, võistelda, kuulata-vaadata esinejaid ja tantsugi lüüa. Kõige suuremat põnevust pakkus arboristide – puuhooldajate demonstratsioonesinemine. Huvilised said ka ise proovida rakmetes puu otsa ronimist.

Sügis 2013:

 Ka Tartu maarjalaadal pakkusime rahvale oma käsitööd.

Sügisel õnnitlesime meie kõige väärikamat asutajaliiget Elli Kuuma 85. sünnipäeval.

Heategevusaasta 2013:

Sel aastal tegime algust heategevusprojektiga – kinkisime kõigile vastsündinud Kambja valla kodanikele seltsi naiste nobedate näppude vahel valminud beebipapud.

Kuuste kooli algklasside põrandatele kudusime värvikirevad kaltsuvaibad.

Tervisetunnid:

Et terve vaimu kõrval oleks ka terve keha, saavad Vana-Kuuste naised kaks korda nädalas treeneri juhendamisel võimelda-tantsida-treenida.

 

Täname hea koostöö eest Kambja vallavalitsust, Tartu maanaiste liitu, Kuuste kooli, Kuuste naiskoori, talgulisi ja kõiki, kes meie tegemistele nõu ja jõuga on kaasa aidanud.

Vana-Kuuste naisselts

 

 

 

Loetumad