-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Jube värin oli küll sees – ikkagi esimene koolipäev.“

„Jube värin oli küll sees – ikkagi esimene koolipäev.“

KORRALIK NOORKOTKAS: Päärn Thorne Köösel aitab nii jõu kui nõuga.

Meenutusi esimest koolipäevast

Mälestusi Maarjalt:

Mäletan, et ärkasin hommikul üles ja panin selga ühe ilusa lillat värvi sätendava kleidi. Kui valmis sain, hakkasime emaga kooli poole astuma. Jube värin oli küll sees, sest oli ikkagi esimene koolipäev.

Kui me kooli juurde jõudsime, siis tuli keegi meie juurde ja ütles, et ma pean minema koos suurte lastega lippu heiskama. Sinna oli vaja ühte poissi ja ühte tüdrukut ja ma olin oma klassis ainuke tüdruk.

Algul ma kartsin küll koolis olla, aga see päev möödus nii kiiresti, et ei saanud arugi. Ja nüüd on 9. klassi lõpp käes, olen siiamaani ainuke tüdruk, ees ootavad suvi ja teine kool. Igatahes jään ma seda kooli igatsema.

 

Mälestusi Hendrikult:

„Ma mäletan, et mulle pandi pidulikud riided selga. Ise mõtlesin küll, et mida hullu, kuhu ma nüüd minema hakkan. Kõik oli väga segane, mäletan ainult, et pidi loosi tõmbama, kes lippu läheb heiskama. Õnneks ei olnud see mina, see oli kergendus.“

 

Mälestusi Kristjanilt:

„Meie Maarjaga käisime koos suurtega lippu heiskamas. See oli mu esimese klassi esimese päeva kõige meeldejäävam sündmus.“

 

Klassikaaslased klassikaaslastest

Maarja Rannik on tore tüdruk, hea klassiõde, iseseisev ja korralik õpilane. Temaga saab alati nalja.

 

Kristjan Schneeberg on klassi pesamuna. Temaga saab koos huvitavaid asju teha, ta ei karda midagi. Klassikaaslased hindavad Kristjani rahulikku meelt.

 

Hendrik Hermann on hea semu ja tore klassivend, kes teeb kõigil tuju lõbusaks.

 

Kui Päärni Thorne Kööseli poole pöörduda, on ta korraliku noorkotkana alati valmis nõu ja jõuga aitama.

Loetumad