-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIndrek Kuusk võitis rüütliromaani paroodia kirjutamise konkursi

Indrek Kuusk võitis rüütliromaani paroodia kirjutamise konkursi

HÄSTI TEHTUD: Parima rüütliromaaniainelise paroodia autorina sai auhinna Indrek Kuusk. Foto: Ahto Sooaru  

„Õhk oli sääskedest ja teistest lendavatest putukatest paks“ – nõnda alustas Indrek Kuusk meeleolukat kirjutist „Säh sulle kultuuri!“, millega ta saavutas esikoha üle-eestilisel rüütliromaani paroodia kirjutamise konkursil.

Tänavuste Tartu hansapäevade eel korraldati koolinoortele rüütliromaani paroodia kirjutamise konkurss, mille võitjaid tunnustati 12. juuli õhtupoolikul Werneri kohviku hoovis.

Rikka fantaasiamaailmaga noorte poolt läkitatud paroodiaid lugenud ja vaaginud žürii (Marju Kõivupuu, Merle Pindmaa ja Rein Pakk) tahtel pälvis võitjatiitli Kammeris elav Indrek Kuusk, kes sai soliidse auhinna kaupluselt Rahva Raamat. Tseremoonial luges võidutöö ette Vanemuise teatri näitleja Karol Kuntsel.

Pressiteates märgitakse, et rüütliromaani paroodiate konkursile saabus 16 kirjatööd 24 tubli kirjutaja sulest ning mürglit eri ajastute vahel leidus neis palju.

Indrek Kuusk lõpetas juunis Kambja põhikooli ja jätkab õpinguid Tartus Jaan Poska gümnaasiumis. Ta on võitnud ka Eesti Olümpiaakadeemia loovtööde konkursi luuletusega „Aus mäng“.

Toivo Ärtis

Loetumad