-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÜheksakümmend aastat ja kuus kolimist

Üheksakümmend aastat ja kuus kolimist

KOOSMEEL: Kui aktus peetud, kutsus Heli Nemvalts (paremalt teine) Kuuste raamatukogu sõbrad kohvilauda. Foto: Toivo Ärtis 

Üheksakümmend aastat ja kuus kolimist“ – just sellist pealkirja võiks kanda see raamat, mille praegu saaks kirjutada Kuuste raamatukogu kohta.

Tänavu möödus üheksakümmend aastat Kuuste raamatukogu ametlikust asutamisest. Üheksa kümnendit kestnud tegutsemisse lisavad vürtsi ja värvi need kuus tüütut kolimist, millest erinevatel põhjustel ei olnud pääsu. Mõnikord on tulnud minna ka vihma käest räästa alla.

Praegu asub raamatukogu mõisakooli juurdeehituse alumisel korrusel. Ehkki ruumi nii raamatutele kui lugejatele on ehk vähem, kui hing ihkab, väljendab direktor Heli Nemvalts asukoha üle rahulolu. Kooli naabriks olemise lisaväärtuseks on tõsiasi, et kõik õpilased ja töötajad on hakanud lugejateks. Mugavus mõjutab ja kujundab inimeste käitumist ja harjumusi.

Tähtpäevaaktusele lisas jumet Kersti Kivirüüt, kes koostas laste abiga ühe uue paikkondliku jutu. Kahjuks jäi ära Kersti uue raamatu esitlus – see alles ootab trükikojas rohelist tuld.

Tähtsal päeval sai Kuuste raamatukogu varamu taas ohtralt täiendust kirjastuselt Grenader, mida juhib Aimur Kruuse.

Toivo Ärtis

Loetumad