11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivRakvere teatri esimene lavaletulek Kambjas kujunes ülimenukaks

Rakvere teatri esimene lavaletulek Kambjas kujunes ülimenukaks

 

NALJAMÄNG ESIKUS: Rakvere teatri vahvas etenduses „Astuge edasi!“ naerutasid Kambja rahvast näitlejad Peeter Rästas, Tarmo Tagamets, Silja Miks, Madis Mäeorg, Jaune Kimmel, Helgi Annast ja Indrek Apinis. Fotod: Toivo Ärtis

Rakvere teatri rahva julge otsus tulla esimest korda oma komöödiaga Kambjasse publikut naerutama osutus täistabamuseks, sest etendus tõi kokku saalitäie vaatajaid.

Etenduse „Astuge edasi!“ toimumisaja võib talletada kohalikku kultuurikroonikasse – juhtub ju väga harva, kui elukutselised näitlejad astuvad rahva ette väikeses maakohas.

Rakvere teater ei karda maale ja maarahva ette tulemist. Väikelinna teater ei saa lubada endale seda luksust, et ootab, kuni publik tema juurde tuleb. Kulu- ja tulumajanduse tingimustes rahulolu ellujäämise saavutamiseks korraldab Rakvere teater väga palju väljasõiduetendusi.

Rakvere teatrit tutvustavatest materjalidest leiab sellise iseloomustuse: „Rakveret on nimetatud Euroopa väiksemaiks linnaks, kus tegutseb täismõõduline professionaalne repertuaariteater. Rakvere teater on samavõrra Tallinna ja Tartu teater, sest ligi pool publikut tuleb nendest linnadest. Ringreisid viivad teatri ka väiksematesse paikadesse üle Eesti Mustlast Kohtla-Järveni.“

Aasta algul rohkele publikule mängitud etendus „Astuge edasi!“ on julgustanud Rakvere teatrit taas Kambjasse tulema. Mängukavas antakse teada, et reedel, 5. mail kell 19 mängitakse Kambja kultuurikeskuse saalis komöödiat „Maalermeister“, milles mängivad Liisa Aibel, (kultuuriminister Indrek Saare abikaasa) Ülle Lichtfeldt ja Tarvo Sõmer.

Toivo Ärtis

 


Samal teemal:

Loetumad