1.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLoovast suhtumisest näitemänguni

Loovast suhtumisest näitemänguni

GALERII
Tartumaa koolide teatrifestival Rõngus 

Koolinoorte teatrifestivali Tartumaa piirkonnavoorus Rõngus osales Kambja kooli 9.klass ja võitis kolmest võimalikust auhinnast kaks: parima omaloomingulise näidendi ja näitlejapreemia.Viimase saaja oli Andrus Pajumägi. Parim oli aga see, et meie teatritegemise eesmärk polnud üldse võistlemine.

Ühest loodususundiga seotud kirjandustunnist alguse saanud uitmõte haaras kogu klassi ning jõuludeks sündiski näitemäng, mida etendati kogu koolile. Hiiepaigast ja hiiepuust kasvas noorte metsaskäigu lugu. Üheskoos mõeldi välja tegelased (metshaldjas, metsamees, sportlased, seenelised, loodusinspektor jt), dialoogid ning tantsunumber. Muusikatunnis sobitati helitausta ja tööõpetuses meisterdati seeni. Tänu Püünelinnule oli võimalik lavale mõned puud sättida. Bussijuht Ivar aitas rekvisiidid turvaliselt kohale sõidutada. Üleöö ilmusid ka noorte tehtud põnevad kavalehed festivali žüriile. Harva näeb nii üksmeelselt ja suur õhinaga toimetavaid noori, kes omaloodut ka laval lustiga teistele näitasid. Ju kandus see lust ka vaatajateni.

Juhendaja Tiina Tiideberg

Loetumad