7.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKratt tõi auhinna

Kratt tõi auhinna

 ÜHISPILT RIIGIPEAGA: Andrus Pajumäe kirjutatud muinaslugu kratist tõi talle eripreemia ja ühispildi president Kersti Kaljulaiuga. Foto: Tiina Tiideberg

Sten Roosi XXV muinasjutuvõistluse kokkuvõtted tehti traditsiooniliselt Tallinna raekoja pidulikus saalis. Häid muinasjutukirjutajaid tervitas president, meeleolukaid vahepalu esitasid Tallinna muusikakooli õpilased.

Võistluse korraldajate, Ann ja Ants Roosi sõnul tuli žüriil sel aastal läbi lugeda 256 muinasjuttu. Välja anti kolm medalit ja hulk eriauhindu. Ajakiri Hea Laps annab võistlusest põhjalikuma ülevaate ja avaldab huvitavamaid töid.

Kambja kooli 9.klassi õpilane Andrus Pajumägi mõtles välja loo väsinud koolipoisist, kes enda abiliseks krati valmistab. Esialgu on tollest tegelasest küll rohkem tüli, aga hiljem saab temast poisile sõber. Kratilugu kiitis väga Leelo Tungal ja see tõi Andrusele žürii eripreemia. Pidulik üritus lõppes ühise tordisöömisega.

Juhendaja Tiina Tiideberg

Loetumad