„Õnnetunne“ staadionimurul

1908

Tartumaa võimlemispidu „Õnnetunne“ peeti Tamme staadionil, kus publikule esinesid lapsed nii Kambja kui Kuuste lasteaiast ning daamide tantsutrupp Kambja lasteaiast.

„Sel aastal kasutasid lapsed oma kavas „Suverõõmud“ tantsuvahenditeks ujumisrõngaid ning daamid oma kavas „Unistuste aeg“ värvilisi lippe,“ meenutab 30. mail toimunud üritust Monica Roosve, kes töötab Kambja lasteaias liikumisõpetajana ja on tantsijate juhendaja.

„Kui eelmisel aastal olid proovid meeletus leitsakus – eriti esimene päev –, siis sel aastal oli pigem jahe kui soe ning esimesel proovipäeval kimbutasid ka mõned vihmahood,“ võrdleb tingimusi Kuuste lasteaiaõpetaja Helle Kütimaa. “Peopäeva lõpp läks päris jahedaks, kuid see ei heidutanud kedagi, sest sellele vaatamata olid lapsed krapsakad ja lusti täis.

Linna- ja maatartlaste ühisest võimlemispeost on saanud traditsioon, mis sel korral oli juba kuues omasugune.

EHE RÕÕM LIIKUMISEST JA SUVESÜMBOLITEST: Tänavusel Tartu võimlemispeol tekitas lasteaialaste kava autor Kadri Jukk elevust sellega, et tõi tüdrukud ja poisid tantsuplatsile koos värviliste ujumisrõngastega. Foto: Monica Roosve

Kambja lasteaia Mesimumm liikumisõpetaja ja tantsijate juhendaja Monica Roosve:
Tartus Tamme staadionil peetud võimlemispeol osalesid kuuendat aastat Kambja lasteaia laste ja daamide tantsugrupid.

Sel aastal kasutasid lapsed oma kavas „Suverõõmud” (autor Kadri Jukk) tantsuvahenditeks ujumisrõngaid ning daamid oma kavas „Unistuste aeg” (autor Sirje Eomõis) värvilisi lippe.

Peab ütlema, et kui tantsusoov on ikka suur, siis ei peata ka proovides miski – isegi madalad laed, mis takistasid käte ja lippude liikumist või maikuine lumetuisk lasteaia õuealal…

Varasemad tantsijad juba teavad – see tunne, mis tekib suurel peol osaledes on ehk tõesti üks vorm õnnetundest.

Tänusõnad kõigile suurtele tantsijatele: Kaisa Kurik, Merlin Meremaa, Maire Malin, Ragne Pik, Kaija Piller, Kirsti Kommusaar, Margit Jõeloo, Eve Kiuru. Erilised kiidusõnad kuuluvad kuueteistkümnele väikesele tantsijale: Madli Jürimäe, Brita Kommusaar, Liise Lepperk, Lizette Plumer, Grete Liis Prants, Säde-Ly Sule, Liisa Tubin, Mikk Tubin, Keete Keilin Turm, Marite Värnik, Veronika Aednik, Anna Kiiker, Emma Kiiker, Mirtel Osula, Agatha Teesaar, Kaur Villem Tiidor, Eerik Veskioja. Suur tänu ka vanematele oma laste toetamise ja hea koostöö eest!

ÜKS TORE ETTEVÕTMINE: Liikumisõpetaja Inga Kurgjärv ja lasteaiaõpetaja Helle Kütimaa nende poolt juhendatud lastega võimlemispeol. Foto: Egle Mäe

Kuuste lasteaiaõpetaja Helle Kütimaa:
Maikuu lõpul toimus Tartu linna ja maakonna kuues võimlemispidu “Õnnetunne”, kus osalesid paljude teiste võimlejate seas ka Kuuste lasteaia lapsed Andri Aasajärv, Renno Polikarpus, Rait Nõmmemaa, Elerin Mäe, Mirtel Maala, Mirell Kink, Oliver Solmann, Lenne Piiroja, Mairin Palusoo, Stella Jurs, Deiny-Christiin Tamm, Mihkel Tomson, Peeter Liivamägi, Alex Poska ja Oliver Takk.

Kui eelmisel aastal olid proovid meeletus leitsakus (eriti esimene päev), siis sel aastal oli pigem jahe kui soe ning esimesel proovipäeval kimbutasid ka mõned vihmahood. Peopäeva lõpp läks päris jahedaks, kuid see ei heidutanud kedagi, sest sellele vaatamata olid lapsed krapsakad ja lusti täis.

Lasteaialaste kava oli iseenesest ju suverõõmudest ja koos paljude teiste omaealistega suurel staadionil võimelda oli uus kogemus.

Üldse olid ka suuremate laste ja täiskasvanute kavad väga nauditavad ja suurel Tamme staadionil visuaalselt põnevad ja intrigeerivad. Eriti sugestiivselt mõjus koolipoiste “Ämblike” kava – poisid oma mustades kostüümides ja valgetes kinnastes mõjusid suurte ämblikuvõrkude keskel nagu roomavad ja ronivad pärisämblikud.

Väga lahe oli ka suuremate koolilaste kokkupandavate toolidega kava “Koolis näeme!”, milles Ivo Linna laulu “…koolis teada ma sain, mida taipas kord vannis Archimedes…” saatel tekkis tõelise koolielu tunne – koolilapsed sebivad ringi nagu vahetunnis ja vahepeal jälle nagu tunnis. Ka väikeste algklassilaste kava kaltsuvaibakestega oli originaalne. Ja muidugi rõõmustasid silma punastes kostüümides lasteaialapsed siniste-punaste-kollaste-roheliste ujumisrõngastega. Soovitan soojalt tulla lastevanematel oma lastega edaspidi võimlemispidu nautima! Tänan kõiki lapsi ja lastevanemaid, kellega koos saime võimlemispeol proovides mõnes mõttes ka vett ja vilet näha, aga peo ajal oli kõik nii nagu pidi. Loodan, et sellest jäi meile kõigile üks ilus mälestus!

Kommentaar, mille saatis pärast pidu juhendajatele lasteaedade kava autor Kadri Jukk:
Järjekordne suur pidu on seljataga ja väikesed mudilased on jällegi ülitublilt oma etteaste sooritanud. Aitäh teile pingutuse eest, head juhendajad.

Tean, et sellel kiirel ajal ei ole just kõige kergem seda üritust ette võtta, kuid teie enda positiivne suhtumine ja entusiastlik tegutsemine panevad nii lapsed kui vanemad seda üritust nautima. Tänan teid väga asjaliku ja tubli tegutsemise eest staadionil! Meie koostöö sujus väga vahvasti ja lapsed said oma esinemist nautida. Aitäh, aitäh, aitäh!

Tervitage ja tänage ka lapsi minu poolt ning loodan, et teie kõigi jaoks oli see eriline ja meeldiv kogemus. Uute kohtumisteni ja ilusat suve!

Lapsevanem Egle Mäe:
Suured tänud laste juhendamise eest! Oli meeleolukas pidu, mida lapsed nautisid vaatamata külmale. Enamike jaoks oli see esimene esinemine nii paljude kaaslastega ja nii paljude pealtvaatajate ees. See oli tore kogemus, sest päev oli laste jaoks ju päris pikk. Ka peo lõpus olid kõik veel rõõmsad ja hakkajad 🙂

Veelkord tänusõnad! Ilusat suve!

Kino maale
EelmineÕnnelikuks läbi heateo
Järgmine„Kui varem võrreldi üksteise kingi, siis nüüd telefone.“