Tänavune tunnustus kaunite kodude omanikele

1323
TEKSTIILITÖÖSTUS: Kauneim tööstuslik kinnistu Tartumaal on perekond Aavikule kuuluv OÜ Aavik Tekstiil Kambja vallas Oomiste külas. Foto: Lichettey Aavik

Juba kahekümnendat korda toimus MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühenduse eestvedamisel kaunite koduaedade üleriigiline konkurss.

Tartumaa piirkondlikku konkurssi korraldas Tartumaa Omavalitsuste Liit.

Kahe aastakümne jooksul on maakonnas tunnustust leidnud 73 Eesti Vabariigi Presidendi poolt esile tõstetud kodu, 836 kodu on pälvinud peaministri tänukirja, 42 siseministri tänukirja ja 87 riigihalduse ministri tänukirja koos mastivimpliga. Enim tunnustatud kodusid on aastate jooksul olnud Kambja ja Nõo vallas ning Elva linnas.

2017.  aasta kauni koduaia omanikud, kes kutsutakse Eesti Vabariigi Presidendi tänuvastuvõtule on Annika Juks ja Elar Ilves Lepiku külast Ülenurme vallas, Raili Õkva ja Sulev Siida Parapalu külast Meeksi vallas ning perekond Ratassepp Ilmatsalu alevikust Tähtvere vallas.

Tunnustuse pälvivad ka Tiina ja Raivo Tihamets Vana-Kastre külas Mäksa vallas, Helmi Sakkov Aakaru külas Kambja vallas, Maarika Kõks ja Lauri Koni Järvekülas Rannu vallas, Iivi ja Andres Kaldoja Nõo alevikus ning Diana Hein Vahi alevikus Tartu vallas.

Kauneim tööstuslik kinnistu Tartumaal on perekond Aavikule kuuluv OÜ Aavik Tekstiil Kambja vallas Oomiste külas. Tartumaa kauneim omavalitsus 2017 on Nõo vald.

Riigihalduse ministri tänukirja ja Eesti lipu mastivimpliga tunnustati kokku 41 Tartumaa heakorrastatud kodu. Kambja vallas kuulusid tunnustatute sekka Maiu ja Raigo Zoo ning Martin Polikarpuse kodud.

Kino maale
EelmineVastsündinud vallakodanikud
JärgmineTerviseedendajad põikasid õhtuhämaruses Keelatud sihile