Ülenurme Konsum sai endale Tõrvandisse krapsaka lähisugulase

2053
Pildil vasakult arendaja Meelis Rohtmaa, Põlva TÜ nõukogu esimees Georg Pelisaar ja vallavanem Aivar Aleksejev. Foto: Toomas Arumägi

Pikki aastaid ootas Ülenurme aleviku rahvas omal ajal uut kauplust. Vallaisad otsisid äripinnale kosilast lähemalt ja kaugemalt – no ei tahtnud keegi meile poodi ehitada. Lõpuks tuli Põlva Tarbijate Ühistu, lõhkus vana poeputka (nüüdsega võrreldes võib endist hoonet ehk sedasi nimetada küll) maha ja ehitas vallakeskusse uue avara Konsumi. Tõrvandi rahvas ei teinud sellest saladustki, et nad on ülenurmekate peale kaupluse asjus natukene kadedad ning nendegi suur soov on saada oma suur kauplus Tõrvandisse.

Nüüd on kaupluseasjad vastupidiseks pööranud. Laupäeva, 16. detsembri keskpäeval täitus lõpuks tõrvandilaste ammune unistus – vastne ning kaasaegne kauplus tegi uksed lahti ja kohe esmavaatlusel oli selge, et äsjaavatud kaubanduspind on isegi avaram ja uhkem.

Nali naljaks – suur rõõm on meil kõigil ikka selle üle, et mõlema aleviku elanikel on nüüd oma hästivarustatud kodupood olemas ja ei nõua mingit erilist vaeva vahel ka naaberpoes ostlemas käia. Kas või uudishimu pärast.

Ka Tõrvandi kaupluse ehitas Põlva Tarbijate Ühistu. Avamisele eelnenud reedesel päeval lõigati väiksema seltskonnaga ikka kombekohaselt lint läbi ja puha, ent laupäeval anti pood juba üldkasutusse ning see osutus kohe silmapaistvalt populaarseks ning käima läks vilgas ostutegevus. Lisaks Tõrvandi elanikele on uue Konsumi üle kindlasti hea meel siinse aina paisuva tööstuspargi asukatel. Ja oh seda rõõmu koolijütsidel – lastel ju kommiriiulite ning jäätiselettide ahvatlus nüüd siinsamas ukse ees! Saati – uuest aastast kolib jälle kool kauplusest kaugemale…

Vallarahva üks kauaaegne unistus ongi tõeks läinud ja on omamoodi toredaks kingiks,
et see just jõulude aegu sündis.

MAIRE HENNO


Olevik nr Nr 12 (227)

Kino maale
EelmineKambja vabatahtliku tuletõrje tulevikust
JärgmineTööd saab hooldustöötaja