Kambja laulukoori Läte tegemised käesoleval lauluhooajal

707
Kambja laulukoor Läte koos Põlva laulusõpradega EV 100 auks pühendatud kontserdil Kambjas. Foto: Reigo Reimets

Eesti vanim mitmehäälne koor, Kambja laulukoor Läte, on küll 224 aastat vana, kuid sellegi poolest oleme aktiivne ja seiklushimuline lauluseltskond, kelle tegemised viivad tihti ka kodumaalt kaugemale.

Käesoleval hooajal otsustasime pühendada end EV 100 auks kodumaal laulmistele. Oleme hooaja esimesel poolel esinenud mitmetel kontsertidel: Kambja, Nõo ja Põlva kirikutes; Räpina, Maaritsa ja Kambja jõulukontsertidel. 24. veebruaril oli meil suur au esineda Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud aktusel Kambja kultuurikeskuses ning 14. märtsil emakeelepäevale pühendatud kontserdil Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses.

Ees ootab meid aga veel mitmeid põnevaid käimisi ja esinemisi: juba märtsi lõpus astume taas üles Kambja kultuurikeskuses Kambja valla isetegevuslastele pühendatud tänukontserdil ning maikuus esineme koos Põlva ja Võru laulusõpradega ühisel kontserdil Põlvas. Traditsiooniks on saanud ka laulukoor Läte osalemine maailma suurimal võrokeelsel laulupeol Uma Pido, mis toimub 2. juunil Võru Kubija laululaval ning sel aastal tähistab pidu oma 5. sünnipäeva. Laulukoor ei puudu kunagi ka Kambja jaanikult!

Viimastel aastatel on meie hooaega mahtunud välisreisid, kus oleme väisanud erinevate maade festivale: 2013. aastal Ungari, 2015. aastal Austria ja Soome, 2016. aastal Tšehhi ning äsja lõppenud 2017. aastal Horvaatia. Kuna sel aastal pühendume oma kodumaale, siis käesoleva hooaja reis viib meid juulikuus Saaremaale.

Laulmiseni!

ELERIN PIIROJA
Kambja laulukoori Läte koorivanem

Kino maale
EelmineÕnnemaa tantsustuudio Neptune
JärgmineKambja vallavolikogu veebruari- ja märtsiistungid