Magusat ja soolast maapähklivõid Külitsest!

853

Kolisin Ülenurme valda pea viis aastat tagasi. Soovisin Tartu kesklinna mürast eemale saada ja leida elukoht linna lähedale maale. Esimesest silmapilgust armusin Külitse aedlinna – teadsin, et see saab minu uueks elukohaks.

Nelja aastaga ehitasime vana suvila ümber aastaringseks elamuks. Kuna majaehitus sai valmis, siis jäi aega üle ja sellega seoses tekkis mul põhitöö kõrvale huvitav hobi. Hakkasin väikeettevõtjaks, asutasin ettevõtte Pähklikoda OÜ, mis tegeleb käsitööna valmistatud maapähklivõi tootmisega. Kuna olen aktiivne tervisesportlane, siis tarbin tooteid, mis on liikuvale ja aktiivsele inimesele sobilikud. Leidsin kaubandusketist küll imporditud maapähklivõid, kuid mitte ühtegi Eestis toodetud võid. Sõin siis poetooteid, kuid tundsin, et maitse pole päris see õige – sinna on lisatud õlisid, suhkruid, säilitusaineid. Seejärel jõudsingi ise puhta maapähklivõi valmistamise juurde. Armusin silmapikselt omavalmistatud maapähklivõidesse. Selle või tootmine on lihtne, kuid küllaltki aeganõudev protsess. Kõigepealt tuleb maapähkel madalal temperatuuril röstida, siis peab laskma pähklitel jahtuda ja seejärel saab neid edasi töödelda, kuni maapähklist eraldub õli ja mass muutub täitsa vedelaks. Seejärel lisame toodetele erinevad maitseained. Lõpuks järgneb pakendamise ja sildistamise protsess.

Meie tootevalikus on praegu pakkuda kuut erinevat maitset: 100% puhas, meresoolaga, seemnetega ja krõmpsuv maapähklivõi ja magusatest pakume rosina- ja kaneeli- ning kakao- ja meemaitselist pähklivõid. Meie iga purk on ikka isemoodi ja sisu algusest lõpuni käsitsi valmistatud. Pakume oma klientidele alati ainult värsket toodangut.

Maapähklivõi kasutamisvaldkond on tegelikult päris lai. Toode sobib suurepäraselt magusate või soolaste suupistete valmistamiseks, leiva- ja saiamäärdeks. Samuti saab maapähklivõid lisada magustoitudesse, smuutide sisse või külmade kastmete valmistamisel maitsenüansi loomiseks. Eriti hästi maitseb maapähklivõi hommikuse pudruga või pannkookidega. Samuti saab maapähklivõid kasutada paljudes küpsetistes – nii magusates kui ka soolastes. See või on väga vitamiini- ja valgurikas ning sisaldab palju kasulikke rasvasid. Kes ei ole kunagi varem käsitsi tehtud pähklivõid proovinud, siis soovitan julgelt seda teha, sest see on sõltuvustekitavalt hea toiduaine. Meie tooted on saadaval suuremates linnades, taluturgudel ja lisaks saab neid tellida interneti teel. Pähkel põske!

MERILIN SAARE,
Pähklikoda OÜ

Kino maale
EelmineTõrvandi korvpalli tegemistest…
JärgmineTõrvandi Päästeseltsi tegemistest