Õpilaste teadustööde konkursi parimad

1262
Foto: Sven Tupits

Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Teadusagentuur kuulutasid 13. aprillil välja 2018. aasta õpilaste teadustööde riikliku konkursi võitjad. Põhikooliõpilastest tunnistati parimaks Eliis Grigor (Ülenurme Gümnaasium) ja Emil Kotta (Pirita Majandusgümnaasium).

Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak tänas ja tunnustas õpilasi ja juhendajaid ning andis üle riiklikud preemiad. „Te kõik olete võitjad ning Eesti teaduse edendajad. Innustan kõiki konkursil osalenuid jätkama ja end tulevikus teadusega siduma,“ sõnas Varrak. „See on valik, mida tehes lihtsalt ei ole võimalik eksida. Väärtuslikke teadmisi, kirglikku teadmishimu ja teaduspõhist mõtlemisviisi ei saa keegi teilt mitte kunagi ära võtta.“

Konkursile esitatud 158 tööst valis teadlastest koosnev hindamiskomisjon lõppvooru sada uurimistööd, mida teadusfestivali eilse ja tänase päeva jooksul esitleti hindajatele ja avalikkusele.

Välja anti 12 riiklikku preemiat põhikooli- ja gümnaasiumiastmes. Eripreemiad andsid üle enam kui 30 organisatsiooni, nende seas Kaitseministeerium, Maaeluministeerium, Keskkonnaministeerium, Kultuuriministeerium, Rahandusministeerium, Sotsiaalministeerium, Tervise Arengu Instituut, Eesti Teaduste Akadeemia, ülikoolid, muuseumid ja mitmed teised teadust ja selle populariseerimist oluliseks pidavad organisatsioonid.

Tänavu juba 17. korda toimunud konkursi eesmärgiks on tõsta laste ja noorte huvi meid ümbritseva maailma vastu, toetada koolides toimuvat uurimuslikku õpet ja julgustada noori juba koolis uurima probleeme, mille lahendamine oleks oluline ka teistele 13. aprillil toimunud auhinnatseremooniat saab järele vaadata ERR teadusportaalis Novaator http://novaator.err.ee/k/opilaste-teadusfestival.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursi tulemused Põhikooliastmes I preemia – Eliis Grigor (Ülenurme Gümnaasium) töö „Teibitud suu“ eest. Õpilaste teadustööde eduka juhendamise eest auhinnati I preemia pälvinud tööde juhendajaid Piret Rannast (Ülenurme Gümnaasium), Eliis Grigori töö juhendamise eest.

Materjal lühendatult Eesti Teadusagentuuri kodulehelt http://www.etag.ee.

Kino maale
EelmineUnipiha kooli lapsed käivad kevadet otsimas
JärgmineImelised Inimesed meie ümber