Edukale korvpalliaastale joon alla

1379

Koos kevadiste soojade ilmadega lõpetavad korvpallurid n-ö tubased tegevused ja teevad kokkuvõtteid. Alljärgnevalt teeme ülevaate Ülenurme korvpallirahva möödunud hooaja tegemistest.

Kõige noorematest poistest jõudsid Eesti minikorvpalli finaali Tartu meeskonnas Rain Liiva, Mihkel Esnar ja Gregor Vassiljev. Tasavägise heitluse järel jäädi napilt alla Tiit Soku korvpallikoolile 48:50. Pika korvpallurikarjääri alguseks tulid poistele hõbemedalid Eesti meistrivõistlustelt – pole ju paha algus! Ka U-14 poiste vanusklassis jõudis üks Ülenurme koolipoiss Eesti meistrivõistluste finaali. Erkmaa korvpallikooli meeskonnas osalenud Ralph-Marten Lauren teenis samuti hõbedase medali, kui finaalis kaotati Audentese spordikooli meeskonnale 66:79. Äramärkimist väärib ka tõsiasi, et Tartumaa meeskonna treeneriks on n-ö oma valla mees, Kambja õpetaja Rauno Kiuru.

Ka järgmises noorte vanuseklassis U-16 on Ülenurme korvpallipoisid esindatud. Siin on finaalmängud veel ees, kuid suure tõenäosusega teenib medali Tartu meeskonnas mängiv Martin Rosenthal. Noortekorvpalli vanemas astmes U-18 mängis edukalt taas Tartu meeskond ja võitjate nimekirjas oli ka kaks Ülenurme korvpallinoormeest: Aleks Tabo ja Gert Aren. Finaalis alistati kindlalt 79:69 TTÜ korvpallikool.

Ülenurme koolipoisid, kes on vanusega noorteklassist väljas, said võimaluse mängida kaasa Ülenurme esindusmeeskonnas ja osaleda Eesti meistrivõistlustel meeste II ja I liigas ning Tartumaa meistriliigas. Korvpalliaasta kujunes Ülenurme esindusmeeskonnale väga edukaks. Meeste II liigas jõuti veerandfinaali ja jäädi jagama 5.-8. kohta. Ülenurme koolipoistest mängisid siin kaasa Viljar Kams, Joonas Kull ja Jakob Tammisto. Viimane tegi kaasa ka meeste I liigas Eesti Maaülikooli meeskonnas. Maaülikooli meeskond lõpetas hooaja tasavägise finaalmänguga Tallinna Betoonimeistri vastu ja tasuks saadi hõbemedalid. See tähendab, et ollakse üldise reitingu kohaselt Eesti üheksas meeskond ja enamik võistkonna liikmeid on Ülenurme korvpalli kasvandikud.

Ilusa punkti hooajale pani Ülenurme esindusmeeskond Tartumaa meistriliiga finaalis, kui napilt jäädi alla Estiko meeskonnale. Tasuks siingi hõbedased autasud. Lootus hooaja kuldsele lõpule ei ole kadunud, sest algab Eesti meistriliiga finaalseeria ja Tartu esindusmeeskonnas teeb kaasa Ülenurme gümnasist Märt Rosenthal. Edu talle!

Korvpallirahvale ilusat suvepuhkust, ärge unustage ka treeninguid ja kohtumiseni uuel hooajal!

PAAVO RUSSAK,
Ülenurme korvpallitreener

Kino maale
EelmineGalerii: Trives Kambja tervisejooksude kolmanda hooaaja avamine
JärgmineÜlenurme Cup lauatennises