Põnev õppereis Viljandisse

676

Kui Kambja vallavalitsus pakkus projektipõhist lisarahastust huvitöö vallas, liikus mõte kohe Viljandi poole. Olime 8. ja 9. klassiga, kus esimeses on kõik ja teises pooled õpilased meie kooli eduka näiteringi liikmed, juba ammu unistanud Mulgimaa pealinna kultuurieluga tutvumisest. Pärast järjekordset võitu maakondlikul kooliteatrite festivalil ja laureaaditiitli väärilist esinemist vabariiklikul konkursil polnud pikka mõtlemist: preemiareis noortele näitlejatele ja nende sõpradele Viljandisse tuleb teoks teha.

Alljärgnevalt noppeid asjaosaliste endi muljetest.

Käisime preemiareisil Viljandis. Jõudsime sinna ja meid võeti lahkelt vastu Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias. Meile näidati ja tutvustati kultuuriakadeemia peahoonet, kus oli kaks nn musta kasti ja palju erinevaid klassiruume, kus õpivad tudengid näitlemist ja muid kauneid kunste.

Meile tutvustati ka Vilma maja, milles asus kunagi samanimeline tehas, mille Kalevi kommivabrik hiljem ära ostis. Kui Kalev tootmise majast välja kolis, sai hoone endale kultuuriakadeemia ning nad tegid sellest oma kooli käsitöö osakonna. Seal majas näidati meile kangastelgede ruumi, milles asus umbes viisteist kangastelge.

Kultuuriakadeemiale kuulub veel üks maja – muusikamaja, mis on ehitatud helikindlate seintega ja milles asub üks Euroopa moodsamaid helistuudioid.

Triinu

Siis saime veel katsuda ja näha võltstoitu etenduste jaoks. Veel saime piiluda sepa töökotta

Reti Natalie

Pärast sattusime õpituppa, kus meid võtsid soojalt vastu noormees ja neiu. Nad õpetasid meile natukene näitlemist ja uusi toredaid mänge, mida võiks suure grupiga mängida. Peale õpituba saime käia õpilaste kohvikus söömas. Kokatädid olid väga lahked ja sõbralikud. Nad valmistasid väga head toitu.

Kristjan

Töötuba andsid meile Mari ja Mattias, nad olid väga lahedad. Tegime asju, mida varem polnud teinud, ja õppisime palju uut juurde. Eriti meeldis mulle nimekulli mäng. Väga vinge töötuba oli!

Eva-Lotta

Kultuuriakadeemiast suundusime Ugala teatrisse. Seal ootas meid uus õpituba, kus meid võttis vastu Vilma Luik. Ta on näitleja, kes on tuntud rohkem „Padjaklubi“ saatest. Tema tutvustas meile nii uusi kui ka vanu mänge, mida nad tavaliselt enne näitlemist mängivad. Ta õpetas meile naermist ja nutmist.

Kristjan

Ugala teatri sisekujundus oli nii hubane, külastajasõbralik ja armas. Selline tunne tekkis, nagu oleksid tulnud oma teise koju.

Anna-Liisa

Peale õpituba saime natukene ringi jalutada, enne kui etendus “Nähtamatu daam” algas. Kõndisime väljas ja nautisime loodust. Veidi enne algust läksime tagasi teatrimajja ja kui istekohtadele jõudsime, läks vaid natuke aega ja juba etendus algaski. Etendus oli küll pikk, aga see oli seda väärt, sest see oli tohutult huvitav ja kaasahaarav. Kunagi ei teadnud, mis järgmisena juhtub. Eriti meeldis mulle tegelane Cosme, keda kehastas näitleja Martin Mill. Ta tegi oma tööd väga hästi ja tema tegelaskuju oli väga naljakas.

Eva-Lotta

Päeva lõpetas etendus “Nähtamatu daam”. Selle lavastaja on Lembit Peterson ja peaosas mängis tema tütar Laura Peterson. Mulle meeldis tohutult see etendus, sest selles oli väga huvitavalt välja toodud juhuste kokkumängud. Lisaks oli etenduse sisu huvitav ning mulle meeldis ka etenduses kujutatav aeg – õilsate rüütlite ja salapäraste daamide aeg.

Kokkuvõttes oli reis huvitav ja hariv.

Triinu

Kuuste kooli õpilaste Triinu Alliksaare, Eva-Lotta Aasajärve, Reti Natalie Naela, Anna-Liisa Stümperi ja Kristjan Kontsu muljeid vahendas Kaido Mark

Kino maale
EelmineMõtisklusi nimetülist ja väärtustest
JärgmineKadunud madu leitud