Saalitäis Soome tšelliste

674
Sõna otseses mõttes saalitäis tšelliste! Foto: Kalju Tisler

4.-7. oktoobrini võõrustas Ülenurme muusikakool noori soome muusikuid Heinola ja Lahti muusikakoolist. Heinola muusikakooliga on ülenurmelastel ammused sidemed, mis ulatuvad 1992. aastasse, mil meie õpilased käisid esmakordselt Heinolas külas. Tookordne südamlik vastuvõtt on siiani meeles. Meie kool oli neil aastatel väga nukras seisus – polnud ruume ega muusikainstrumente. Tänaseks on pilt hoopis teine. Meil on kaunis koolimaja koos hea akustikaga kammersaaliga, kaasaegsed muusikainstrumendid, heal tasemel õpetajad ja tublid õpilased. Soomlased olid väga üllatunud, nähes neid tingimusi, ja tunnustasid meie kooliperet.

Heinola ja Lahti muusikakoolide aktiivne tšelloõpetaja Virve Korkonen oli kokku pannud toreda kontserdikava, kus astusid üles 20 eri vanuses tšellisti. Kaasatud oli veel viiuliõpetaja Eija Kananen ja klaveriõpetaja Marina Busch. Õpetaja Marina oligi kõik need päevad väsimatu tõlk, meisterlik klaverisaatja ja hea organisaator. Marina on eestlanna, kes on juba 30 aastat Soomes elanud ja Heinola muusikakooli klaveriosakonda juhatanud.

Soomlaste siinne ajakava oli tihe. Lisaks kahele kontserdile käidi linnaekskursioonil, külastati ERM-i, käidi Vanemuise teatris vaatamas operetti „Viini veri“ ja osaleti koos Ülenurme muusikakooliga õpetajate päeva ühisel koosolemisel Uhti kõrtsis, kus lahke perenaine Kai pakkus maitsvat eesti rahvustoitu.

Tšellistide kontserdi, mis kandis pealkirja „Saalitäis tšelliste“ (sama kava oli ettekandel ka Lahtis ja Heinolas), juhatas sisse Kambja vallavanem Aivar Aleksejev. Kontserdi lõpetas aga meeleolukas ühislaul „Kiki-Miki“, soomlased kandsid tuntud räpiloo kenasti peast eesti keeles ette.

Soome sõbrad jäid reisiga väga rahule. Ootame huviga järgmisi kokkusaamisi!

ÜLLE ANDRESON,
Ülenurme muusikakooli direktor

Kino maale
EelmineIisraeli ja Eesti koolirahva vastastikku rikastav kohtumine
JärgmineRohkem sporti, vähem torti!