Spordirohke sügis Kuuste koolis

2035

Kuuste koolis on sügisesse ikka rohkelt spordisündmusi mahtunud – nii oli see ka alanud õppeaastal. Tooni andsid traditsioonilised võistlused: Direktori karikajooks, mis nüüdsest kannab pensionipõlve pidama siirdunud kauaaegse koolijuhi Rein Härmoja nime, tähistas esimest juubelit ja Julius Kuperjanovi sünniaastapäevale pühendatud sõjalis-sportlik mitmevõistlus, millel saab proovile panna nii jõudu, osavust, kiirust kui ka täpsust. Viimati nimetatud jõuproovi sünnilugu jääb sellesse kaugesse aega, kui Eesti Vabariik oli äsja iseseisvuse taastanud.

Järjekorras viies Direktori karikajooks 28. septembril sobis suurepäraselt lõpetama 24. septembril alanud rahvusvahelise spordinädala tähistamist Kuuste koolis. Tegusasse perioodi mahtusid veel keskkonnaameti spetsialisti Piret Valge haarav ja õpetlik meeskonnamäng koolipargis ning tervislike mahlade ja smuutide töötuba Marjamaa talu perenaise Rete Kustassoo juhendamisel.

Jooksuvõistlust oli avama ja stardikäsklusi andma saabunud võistlusele nime andnud armastatud endine koolijuht Rein Härmoja. Õpilased lähetati rajale kolmes vanuserühmas, tüdrukud ja poisid eraldi, lisaks jagus jooksulusti ka lasteaia vanema rühma põnnidele ning välja oli kuulutatud ka täiskasvanute mõõduvõtt.

Etteruttavalt tuleb kahjuks tõdeda, et ilmselt ebasobiva kellaaja tõttu oli suuremate inimeste osavõtt kasin: välja anti vaid üks võitjakarikas, mis kuulub lasteaiaõpetaja Tiia Ristisaarele. Korraldajad on juba mõtteid mõlgutanud, et emmede-isside paremaks kaasamiseks nihutatakse järgmisel korral võistluse algusaega hilisemaks või tehakse täiskasvanute jooksuüritus hoopis nädalavahetusel. Eks aeg anna arutust.

Sel korral rändasid uhked võitjakarikad järgmiste välejalgade auhinnariiulitele: Victoria Polikarpus (1.-3. klassi tüdrukud), Sten Vesso (1.-3. kl poisid), Mariana Rudometov (4.-6. kl tüdrukud), Eerik Rudometov (4.-6. kl poisid), Reti Natalie Nael (7.-9. kl tüdrukud) ja Kristjan Konts (7.-9. kl poisid).

Vaadates laste särasilmi ning kuulates võistlusele eelnenud ja järgnenud arvamusi, võib kindel olla, et Direktori karikajooksul tuleb vähemalt sama pikk eluiga, kui on olnud auväärsel Kuperjanovi-võistlusel.

Ka viimati nimetatud üritusel oli oluliseks tegelaseks erudirektor Rein – tema korraldatud õhupüssist täpsuslaskmise võistluseta kaotaks ettevõtmine palju oma põnevusest. Siseruumides toimusid veel ka traditsioonilised jõuharjutused, nagu toenglamangus kätekõverdamine, istessetõusud, kõverdatud kätega ripe ja hüppenööriga hüppamine.

Pargi alla oli üles seatud takistusrada, mida suuremad lapsed läbisid kaks korda ja väiksemad korra. Seal sai proovile panna loomulikult kiirust, aga ka osavust takistuste ületamisel, tasakaalutunnetust ning vastupidavust. Elevust tekitas roomamistakistus, mis sundis nii mõndagi tüdrukut-poissi mugavustsoonist välja tulema.

Kuperjanovi-võistluse parimaid autasustati kooli sünnipäeval, viimasel vaheajaeelsel päeval. Siis pärjati ka jalgpalli sügisturniiri võitjaid.

Eespool nimetatud võistluste korraldajad Inga ja Kaido kiidavad kõiki kolleege, kes nurisemata appi tulid ja kohtunikena kõledat sügisilma trotsisid. Veendusime järjekordselt meie koolipere vahvas sünergias ja abivalmiduses. Eraldi kummardus muidugi härra Rein Härmoja ees, kelle spordientusiasmi võib vaid imetleda.

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

P. S. Kuuste koolinoored olid edukad ka Kambja kooli korraldatud maastikujooksuvõistlusel Kopsumäe terviseradadel. Oma vanuseklassides said Victoria Polikarpus ja Mariana Rudometuv kaela hõbemedalid ning Iti Ulmand pronksmedali. Südilt jooksid ka Sten Vesso ja Kristjan Konts, kes lõpetasid kindlalt esikümne seas.

Kino maale
EelmineSügis spordirindel
JärgmineHOIAME ALLES Ülenurme valla nime! Hoiame meie endi loodud väärtusi.