Teine advendipühapäev oli Vana-Kuustes sündmusterohke

1889

Heategevuslaada tulu annetati lastele muusikainstrumentide ostmiseks

Advendiõhtule saabujaid tervitasid juba uksel magus piparkoogilõhn ja laadaelevusest kantud sigin-sagin. Käes oli ju jõuluootuse teine pühapäev ning kodukandi rahvas ja külalised kogunesid Kuuste kooli saali.

Õhtujuhi Tiia Tomsoni leebe manitsuse järel vaibus viimanegi jutuvada ning kontserti sisse juhatav lasteaialaste ja õpilaste esinemine võis alata. Et vahvad lood päkapikkudest, kingitustest või lihtsalt jõulutundest arvukale kuulajaskonnale hinge poeks, oli õpetaja Sirle Lorvi nii laste lauluhääled kui ka kandlehelina kaunilt kõlama seadnud.

Teise advendiküünla süütas tavapäraselt Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttus, kes seejärel saalisolijad lähenevate pühade teemalise küsitlusega pihtide vahele võttis. Ei saa öelda, et inimesed just õhinal vastama kippusid. Õnneks päästsid meid piinlikust vaikusest lapsed, kes kirikuõpetajale vastata julgesid ja tegid seda enamasti õigesti.

Kontserdi lõpetasid Kuuste naiskoori lauljad, kes on esinenud igal aastal alates päris esimesest advendiüritusest.

Piparkoogilõhnaline sigin-sagin

Õhtu teine pool möödus nii hoogsa kauplemise kui kõikvõimalike käsitööesemete imetlemise tähe all. Piparkoogilõhnaga segunesid ka kümnete muude maiustuste lõhnad. Lapsed koos vanematega ning kooli hoolekogu rahvas oli advendiõhtuks usinalt valmistunud, et heategevuslaada letid liiga ruttu tühjaks ei saaks. Juba teist aastat annetavad osalevad klassid, lasteaed ja hoolekogu pool müügitulust koolile. Eelmisel korral osteti kogutud raha eest kodundusklassile külmkapp, seekord on plaanis toetada kooli muusikainstrumentide soetamisel.

Vana-Kuuste naisseltsi, advendiõhtu ühe peakorraldaja näitusmüügilauad olid tavapäraselt kaunist käsitööst lookas. Tore oli, et jätkus ka nii ostjaid kui muidu huvilisi.

Rõõm on tõdeda, et advendiõhtu ja taolised ettevõtmised leiavad Vana-Kuustes kogukonna poolt rohkelt huvi ja toetust. See on veelkordseks kinnituseks ümbruskonna rahva ühtsustundele ja koostegutsemise vaimule, mis on ühele väikesele maakoolile eluliselt tähtis.

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

Kino maale
EelmineMaanteeameti tänuauhind Ülenurme gümnaasiumi õpilasele
JärgmineImeline advendiaeg Aarike-mail