Esimesed võistlused Reola krossihallis edukalt läbi viidud

745
Vanuseklass B9-10 Foto: Kalle Kiss ja Lauri Lumiste

Veebruarikuu teisel nädalavahetusel toimusid jalgrattakrossi sisehallis Tartu BMX Racing Indoor esimesed BMX-tüüpi jalgrataste krossi võistlused. Antud sisehall asub Tartu linnast mõne kilomeetri kaugusel Reolas ning varsti tähistab hall oma esimest sünnipäeva.

Huvi hallis toimuvatel esimestel võistlustel osalemise vastu oli suur. Kokku osales sõitjaid kaheksast erinevast Eesti ja Läti BMX klubist. Kõige kaugemalt tulijad olid Lätist Ventspilsist, kuhu on Tartust ca 450 km. Kohal olid ka maailmameistrivõistluste II ja VII koha välja sõitnud ratturid ning palju teisi tugevaid sõitjaid.

Võistluste formaat oli ajasõit, mis tähendas, et iga osaleja sõitis rajal aja peale ühe ringi. Kirja läks kahest katsest parim aeg ning nende põhjal koostati paremusjärjestus. Esikohad tulid sel korral Eesti sõitjatele. Kuni 6-aastaste vanuseklassis võitis Sixten Kals (SK Velo) ajaga 22,645 sek. B7-8 vanuseklassis pani seekord võistlused kinni hoopiski kiire tüdruk Paula Palmiste (SK Velo) ajaga 18,254 sek. Vanusegrupis B9-10 oli kiireim Ruudi Lumiste (TÜ ASK) ajaga 16,820 sek, B11-12 Oskar Lehto (TÜASK) ajaga 16,085 sek, B13 ja vanemate hulgas Rasmus Kiss (TÜ ASK) ajaga 15,658 sek. Kuni 12-aastaste tüdrukute hulgas võitis Loviisa Ly Puri (SK Velo) ajaga 19,436 sek ja üle 13-aastaste tüdrukute hulgas Anni Annama (RTR) ajaga 17,253 sek.

Lisaks sellele toimus ka hüppevõistlus, kus sõitjad pidid ületama takistuse, mis peale igat ringi kõrgemale tõsteti. Võistlust alustati 10 cm kõrguselt ning igal osalejal oli kaks katset. Kui kahe katsega ei õnnestunud takistust ületada ilma seda maha ajamata, siis langes sõitja võistluselt välja. Selle võistluse finaal Tõnis Mugra (SK Velo) ja Kristers Apelsi (BMX Riga) vahel kujunes väga põnevaks. Pärast pikka heitlust võitis Kristers Apels, kes ületas ka 70 cm kõrguse takistuse.

Esmakordne võistluste läbiviimise kogemus Tartu BMX Racing Indoor hallis näitas, et huvi hallis toimuva vastu on suur. Nii et äkki võtame jälle midagi põnevat ette. Vaata, et sa järgmist üritust maha ei maga!

KADRI RAID

Kino maale
EelmineTraditsioonilist vastlapäevatoitu
JärgmineKambja kooli targad ja osavad said tunda võidurõõmu