Tõrvandis avas uksed uus ilusalong

3263
Anneli Väljan rääkis salongi saamisloost ja pisut ka tulevikuplaanidest. Foto: Maire Henno

Kui Talevi pood Tõrvandis Papli tänavas kauplemise lõpetas, jäi ruum tükiks ajaks tühjaks. Ometi uitas kuskil üks unistus, mis hakkas tasapisi vormi võtma. Perekond julgustas ja tütar Anneli Väljan koos oma kaasaga hakkasid tasapisi, ent üha hoogustuvas tempos tegutsema. Tühjana seisvast tarest pidi saama juuksurisalong! Alanud aasta 16. jaanuaril oldi niikaugel, et Anneli sai katsetuse korras esimesel kundel soengu korda teha.

Seni kaubandustegevuseks sisustatud ruum on nüüdseks üsna põhjalikult ümber ehitatud. Tühjendatud ja kenaks värskendatud pinnale paigutati juuksuritööks tarvilik – peegel, juuksuritool, kraanid-dušid niikuinii. Juuste pesemiseks on salongis koguni kaks võimalust – kas mõnusasti pikutades või siis harjumuspäraselt toolis istudes. Mõeldud on ennekõike külastajatele ja nende mugavusele, sest mõnikord võivad näiteks tervisehädad ühel või teisel moel olla probleemiks peapesumõnude nautimisel.

Riiulis on ridamisi toredaid juuksehooldusvahendeid – neid saavad huvilised siit kaasa osta ja seejuures asjakohaseid soovitusigi nõutada – küllap juuksur juba teab ja tunnetab, milline vahend kellegi juustele kõige paremini kasuks võiks tulla.

Salongile omaselt vilgub laual kohviautomaat – ikka selleks, et pikematele protseduuridele kuluvat aega oleks võimalik sisustada mõnusasti kohvi rüübates. Ning kuivõrd Annelil on lisaks juuksurikutsele olemas nii paberid kui kogemused toiduvalmistamise asjus – mine tea, mida seal salongis veel võidakse pakkuda!

Salongi omanik ja teenusepakkuja Anneli teeb üsna kõiki juuksuritöid – lõikab ja sätib soengusse, lakib, lokib ja värvib. Ainult juuksepikenduste kohta küsitu suhtes jäi juuksur kõhklevale, aga ausale seisukohale – tema kundedele nende endi juuste huvides seda ei soovitaks.

12. veebruar oli Sagma salongi ametliku avamise päevaks. Väike ruum sai rahvast täis, koduselt kohvi rüübates ja hõrke vahukooreseid vastlakukleid ampsates veeres jutt ehituse käigus juhtunud juhtumistele ja tiirutas tulevikuplaanide ümbergi. Ikka rõõmsasti kinnitasid kohalolijad, et mida rohkem juuksureid, seda parem. Nüüd ju tõrvandilastel ja teistelgi lausa kolm võimalust Tõrvandis soengute sättimise teenuseid kasutada!

Veebruarikuu oli vahepeal üksjagu edenenud, kui Anneli käest küsisin, kuidas tööd jagub. Kliente pidi jaguma parasjagu, rõõmustas noor ettevõtja. „Mida tähendab salongi nimi Sagma?“ tahtsin veel teada. „Sagma on ladina keeles sadul. Salongi nimeks sai see valitud, kuna ma ei tahtnud, et nimes oleksid rasked tähed, ja et samas oleks kerge hääldada. Ja millest „sadul“ – ka sellel on lihtne põhjus. Alates kümnendast eluaastast on minu elu seotud hobustega, praegu on mul kaks pensionil olevat suksut. Minu üks suuremaid rõõme oli, kui sain oma isikliku sadula – selle sain enne, kui hobuse. Miks mitte siduda firma nime sellega, mille üle tuntud rõõm on veel 22 aastat hiljem sama eredalt meeles!“

Asjalikku ja tegusat kapakut uuele ettevõttele, tarmukust ja tegutsemislusti juuksur Anneli Väljanile, rõõmu ja rahulolu kõigile klientidele!

MAIRE HENNO

 


Ilusalong Sagma

Papli 6, Tõrvandi

E-R  10 – 19
LP kokkuleppel
tel 52 45 701
https://www.facebook.com/sagmailusalong/

Kino maale
EelmineKui minevik on tulevikust olulisem…
JärgmineÜlenurme muusikakooli aasta parimad