Rattaralli muudab liikluskorraldust

822

Juba eeloleval pühapäeval 26. mail, toimub 38. Tartu rattaralli, mis tavapäraselt läbib taas ka Kambja valda.

Tartu rattaralli on Baltikumi suurim maanteeratta rahvasõit mille erinevatel distantsidel osaleb kokku ca 8 000 suurt ja väikest ratturit.

1. mail läbib Kambjat Tartu rattaralli 56 km distants ja Vana Kuustet ning Ülenurmet nii 124 km kui 56 km distants.

Jalgratturite ohutuse tagamiseks on maanteeametiga kooskõlastatult kehtestatud ajutine liikluskorraldus vastavalt juurdelisatud ajutistele liiklusskeemidel (38. rattaralli skeemid nr 13-15 ja 38 RR-Tartu skeemid 1-2).

Üldine põhimõte on, et rattaralli rajal on liiklus avatud, kuid suuremate gruppide ees olevad julgestussõidukid peatavad korraks vastutuleva liikluse grupi möödumiseni. Rajal on ka üksikuid kohti kus ratturite ohutuse tagamiseks on tavaliiklus muudetud ühesuunaliseks või täielikult peatatud. Üks selline koht on Tartu – Ülenurme piiril olev Tartu mnt lõik Kurepalu teeristist kuni Ringtee tn, kus on tavaliiklus keelatud pühapäeval 26. mail kell 11-18. Antud lõigus elavatel kohalikel elanikel, kellel puudub kinnistule muu juurdepääs (näiteks Jalaka tänava kaudu) on võimalik koju sõita Kurepalu teeristis oleva liikluskorraldajaga suhtlemise järel ratturite liikumissuunas, ehk Ülenurmest Tartu linna suunas. Tartu linna poolt tulles on Ülenurmesse ümbersuunamine tähistatud Tõrvandi kaudu.

Tartu Rattaralli rada on nähtav ka aadressil: https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/rattaralli/38/maraton/rada/

Täiendav liiklusinfo: https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/rattaralli/38/kuidas-tulla/

Kino maale
EelmineKorteriühistud saavad toetust kütteseadme väljavahetamiseks või kaugküttepiirkonnaga liitumiseks
JärgmineKokkuvõte vallavalitsuse istungitest