Meeldetuletus koeraomanikele

711

Kevade saabudes on mitmetel haljasaladel sulanud välja loomade väljaheited. Nende koristamine on loomaomanike ülesanne. Tulenevalt eeskirjadest on loomapidaja kohustus tagada, et tema loom ei häiriks ega ohustaks kaaskodanikke. Sealhulgas on ta kohustatud avalikus kohas kaaskodanike ja teiste loomade ohutuse tagamiseks kasutama koeral jalutusrihma.

Kiibista ja registreeri!

Koera kiibistamine ja registreerimine on Kambja vallas kohustuslik. Selleks tuleb pöörduda loomaarsti poole, kes teostab vastavad toimingud ja kannab looma registrisse. Lemmikloomad tuleb kiibistada, et leitud loomad kiiresti tuvastada ja omanikule tagastada.

Kui koer on leitud või kadunud

Hulkuva looma puhul tuleb sellest teavitada Kambja vallavalitsust. Kontaktisikuks on haldusjuht Ülo Plakso, tel 56841034, ulo.plakso@kambja.ee või keskkonnaspetsialist Taivo Prants, tel 59193320, taivo.prants@kambja.ee.

Kui on vajadus välja kutsuda loomapüüdja, siis teeb seda juba omavalitsuse töötaja. Leitud hulkuvad loomad toimetatakse MTÜ Assisi Franciscuse seltsi hallatavasse Tartu koduta loomade varjupaika (Tartu, Roosi tn 91 K). Kaduma läinud lemmiklooma saab otsida ja kuulutuse üles panna varjupaiga kodulehel www.loomadevarjupaik.eu.

 


Samal teemal:

Koerte ja kasside vaktsineerimine marutaudi vastu

 

Kino maale
EelmineKuidas vabaneda jäätmetest?
JärgmineKoerte ja kasside vaktsineerimine marutaudi vastu