Ülenurme gümnaasiumi sporditalve-kevade kokkuvõte

939
Teatevõistlus Käärikul spordilaagris. Foto: Marit Rauk

2019. aasta algas õpetajatele sportlikult. Osalesime esmakordselt kahe võistkonnaga rahvusvahelisel õpetajate võrkpalliturniiril Pärnus. Seal kogusime II poolaasta koolitööks hulga positiivseid emotsioone. Üldjoontes saabki lõppevat õppeaastat lugeda edukaks. Osalesime 40 maakondlikul, 8 vabariiklikul ning 3 rahvusvahelisel turniiril. Medaleid ja karikaid tuli kuhjaga.

Õpilaste jaoks oli aasta esimene kuu korvpalli ja saalijalgpalli kuu. Koostöös Tartu linnaga toimus arvult viies ühine gümnaasiumite korvpalliturniir. Osales 8 poiste ja 4 neidude võistkonda. Meie neiud saavutasid väga tubli II koha. Poistel seevastu tuli leppida seekord medaliteta jäämisega. Saalijalgpallis seevastu olime põhikooli kõigis vanusegruppides (1.-3.; 4.-6.; 7.-9. klass) poodiumi kõrgeimatel astmetel.

Veebruaris oli saabunud imeilus talv ning kuu möödus peamiselt suusatades ja uisutades. Saime kooli ümbrusesse ja Tõrvandi parkmetsa korralikud rajad, kus pea igal kellaajal leidus usinaid kasutajaid. Samuti pakkus suurt rõõmu Tõrvandi päästeseltsi poolt Ülenurme staadionile loodud liuväli.

Vabariiklikult osalesid 1.-3. klassi tüdrukud rahvastepalli finaalturniiril Valgas. Tulime tagasi väga tubli 4. kohaga.

Gümnaasiumi võrkpallivõistkond saavutas Akzo Nobel cup´il (Eesti koolispordi liidu võrkpallifestival) samuti 4. koha.

Vabariiklikest võistlusest osalesime veel märtsis koolide minikäsipalli meistrivõistlusel, kus samuti saavutasime hinnatava 4. koha tugevate käsipallikantside Põlva, Viljandi ja Kehra järel.

Aprillis olime taas esindatud ühel suuremal koolispordi üritusel „Tähelepanu, start!“ Läbinud tiheda eelvõistluste sõela, kohtusime finaalis 16 parima võistkonnaga Eestist, lisaks külaliskool Lätist Jelgavast. Saavutatud 4. kohta peame kindlasti võiduks, sest punktide vahed olid väga väiksed ja iga laps andis endast parima ning koges eduelamust.

Võistlusel TV-10 Olümpiastarti tulime koolide arvestuses 32 kooli seast 19. kohale. Konkurents oli tihe ja napilt jäime 15 finaali pääsenud kooli seast välja. Aga eneseületamisi ja selget edasiminekut arengus näitasid kõik võistlussarjas osalenud ÜG sportlased.

Rahvusvahelistest võistlustest osalesime koolide MM-il korvpallis ja Lätis Jelgavas nelja kooli kohtumisel, millest sai eelmises lehes ka pikemalt kirjutatud.

Kevadkuud on spordimaailmas traditsiooniliselt finaalide aeg. Maakonnas toimusid korvpalli, saalihoki, jalgpalli finaalid. Nagu sellele hooajale kohane, tulime koju võidukarikatega eri vanuseklassides.

Klasside õhtused esinemised. Foto: Marit Rauk

Aprilli- ja maikuu olid ka krossijooksude ja kergejõustiku kuud. Tuli palju häid tulemusi. Head meelt teeb see, et meie põhikooli osas on osalejaid palju. Vahel ei mahu kõik isegi koosseisu. Samas – gümnaasiumi osas tuleb osalejate leidmine keeruliselt. Spordipoiss ja -tüdruk on küll alati kohal, aga tahaks näha ka neid, kellel eeldused edukaks võistlemiseks täitsa olemas, aga laiskuse vms pisik on segamas.

Juunikuus toimus traditsiooniline spordi- ja muusikalaager. Vana hea Elva tervisespordikeskus oli jäänud meie jaoks kitsaks, mistõttu kolisime üle maailmatasemel Kääriku spordikompleksi. Tagasiside on võrratu – kõik oli hea ja veelgi parem! Järgmisel aastal 2.-5. juunil kohtume juba uuesti Käärikul.

Augustis sõidab 7-liikmeline ÜG võistkond 12. Coubertini noortefoorumile Prantsusmaale Macon´i, et koguda ning jagada spordipisikut ja „terves kehas terve vaim“ suhtumist.

Samuti toimub augusti alguses uue, kehalist kasvatust välja vahetava liikumisõpetuse praktilis-teoreetiline rahvusvaheline suvekursus Paides.

Eraldi peatükk on ÜG laskjate, suusatajate ja võimlejate vägiteod – eks treenerid võtavad igaüks ise oma hooaja kokku.

Jätkame samamoodi ja veel paremini. Kena ja sportlikku suve!

KASPAR KOOLMAN,
Ülenurme gümnaasiumi spordijuht

Kino maale
EelmineMesimummid on vaprad jalgpallurid
JärgmineMarutaud on surmav, kuid 100% ennetatav