Ülenurme indiaca-mängijad lähevad püüdma maailmakarikat!

838
Segavõiskond. Foto erakogust.

27.–31. juulil 2019 toimuvad Tartus indiaca maailmakarikavõistlused, kuhu lähevad võidutrofeede järele ka Ülenurme gümnaasiumi spordiklubi (ÜGSK) indiaca-võistkonnad.

Indiaca on võrkpallisarnane sportmäng, mida mängivad viieliikmelised võistkonnad. Traditsioonilise palli asemel kasutatakse spetsiaalset sulgedega indiaca-palli. Indiaca´t mängitakse Eestis pea veerandsada aastat ja ette on näidata tugevaid tulemusi, näiteks eelmiselt MMilt 2017. aastal Poolas naases Eesti koondis kahe kuld- ja ühe hõbemedaliga, koondisesse kuulus ka mitmeid ÜGSK mängijaid.

Aprillis peetud Eesti meistrivõistluste finaalturniiril krooniti vabariigi meistriteks nii Ülenurme naiskond kui ka segavõistkond, sealjuures on mõlemad meistritiitlid meie valda toodud teist hooaega järjest. Kodustel maailmakarikavõistlustelgi ei taheta kuidagi vähemaga leppida.

Värsked Eesti meistrid on nüüdseks juba mitu nädalat treeninud keha ja vaimu eelseisvaks rahvusvaheliseks jõuprooviks. Siinkohal suur tänu ÜGSK-le ja vallavalitsusele, kes võimaldavad kasutada pallisaale. Töö jätkub ja kui vallarahvas juhtub treeningu ajal saaliukselt sisse piiluma, siis ära kedagi ei saadeta – pigem on sportlastel hea meel, kui keegi kaasa elab ja ehk ka spordipisiku külge saab.

2019. aasta maailmakarikavõistlustel on osavõtjaid seitsmest riigist: Poola, Saksamaa, Luksemburg, Jaapan, Šveits, Belgia ja Eesti. Võistkondi on erinevate võistlusklasside peale kokku 47. Eestist osaleb 12 võistkonda: absoluutklassi mehed, naised ja segavõistkonnad ning seeniorklassi mehed, naised ja segavõistkonnad. Eestlased on olnud arvestatavad medalinõudlejad kõigil maailmatasemel indiaca-võistlustel ning on seda ka tänavu.

Võistlused toimuvad 27.–31. juulini Tartu ülikooli spordihoones ja on pealtvaatajaile tasuta. Ootame kodustel suurvõistlustel väga vallarahva toetust! Kogu ürituse kohta saab jooksvalt informatsiooni aadressilt www.indiaca.ee.

RENE VAHER,
Ülenurme indiaca-võistkondade esindaja

Kino maale
EelmineVallavolikogu maikuuistung
JärgmineArmastust, hoolivust ja päikselist suveootust meile kõigile!