Kuuste II suvemängud

911
Noored mehed mängisid basseinis libejalgpalli. Fotod: Kadi Kink. Fotod: Kadi Kink

17. augustil toimusid Vana-Kuustes Kuuste suvemängud, mida viidi läbi teist aastat järjest. Suvemänge korraldasid jällegi MTÜ Kuuste meesselts ja Kuuste spordiklubi Hekumen. Üritusest osavõtt oli väga arvukas, mida kindlasti soosis ka imeilus päikeseline suveilm.

Ka seekordsetel suvemängudel ei võisteldud tavapärastel, vaid pigem ekstreemsematel spordialadel. Uute aladena võisteldi Kuuste Ameeriklase rammumehe tiitli nimel ja Ott Tänaku rallis. Rammumehe võistlusel oli vaja sikutada 2,5 tonni kaaluvat 1970.a Lincolni. Ka mitmete naiste ramm käis raskest autost üle. Oti rallis oli ralliautoks seekord Toyota märkidega murutraktor. Möödunud aasta aladest võisteldi suusatamises „Vana-Kuuste Ukerdajad”, mängiti trips-traps-trulli looduses, toimusid libejalgpalli võistlused „Lainetav põrand” ning palju teisi võistlusi, sealhulgas nii kooli- kui lasteaialastele.

Suvemängudel osales ka Kuuste naisselts väga kauni ja rikkaliku käsitöö müügileti ning õnneloosiga.

Eriliseks tegi seekordsed suvemängud asjaolu, et tublimatele andis autasud üle minister Kert Kingo. Meie teada oli see lähiajaloos esmakordne, kui meie k noolemängu VI etapp, kus selgitati lõplikult 16 parimat, kes pääsesid 31. augustil samas toimuvale finaalturniirile. Sedapuhku võttis võistlusest osa ka 2019. a Eesti meister Andres Paal, kes seekordse etapi ka kindlalt võitis. Andres on üks neljast mehest, kes läheb sügisel maailmameistrivõistlustele Eestit esindama.

Kuue etapi jooksul osales Mõisagrilli noolemängus kokku 51 erinevat noolemängijat Kambja vallast, Tartust, Põlvast, Pärnust ja Tallinnast.

Toreda sportliku päeva lõpetas alati särav Anne Loho, kelle hoogsate lugude järgi löödi tantsu keskööni välja.

Kogu päeva ja õhtu toitlustuse eest hoolitses Kuuste Grupp (tellipidu.ee).

Eriline tänu korraldajate poolt kõigile toetajatele ja abilistele: Andre Talu, Kuuste Auto, Motosepp, Hekumen, Ruto, Toruvana, Santrust, Sakkose, Fidelis, Aru-Ehitus, Kommipomm, Kambja vald, Tartumaa Spordiliit, Kuuste naisselts, Margus Mäe, Rauno Mahlapuu, Rauno Kaasik, Kaido Poska ja William Kink.

Suur tänu kõigile osalejatele ja abilistele!

URMAS KINK,
MTÜ Kuuste meesselts

KULDAR LEPIK,
MTÜ Kuuste spordiklubi Hekumen

Kino maale
EelmineNaksitrallid oleme, särasilmsed – vaadake!
JärgmineVõrkpallurid ja ketasgolfarid Eestimaa suvemängudel edukaimad