Ülenurme lapsed Tartu laulupeol

658
Ülenurme Naksitrallid Tartu laulupeol.

Juunikuus toimunud juubelilaulupeost Tartus võtsid osa ka Ülenurme lasteaia Naksitrallide rühma lapsed. Laulude õppimisega alustasime juba sügisel, et kevadel kõik sõnad, viisid ja liikumised vaevata selged oleksid. Kuigi lauludel oli palju sõnu, meeldisid need lastele väga ja kui sõnadele juurde tuleb ka liikumine, on veelgi lõbusam. Aprillikuus Nõo põhikoolis toimunud ühisproovis saime juba veidi ka laulupeo hõngu tunda, sest korraga osales proovis pea terve aulatäis lapsi.

Laulupeo päev ise oli pikk, aga meeleolukas. Õnneks oli laulupeoliste poolt ka ilm, sest terve päeva paistis päike ning oli suviselt soe, samas mitte ka liiga palav. Lõuna paiku toimunud proov pani lapsi imestama: „Kas kõik need lapsed laulavad meiega koos?”. Tõepoolest, terve laulukaare alune oli rõõmsaid lapsi tihedalt täis ja esinejate hulk avaldas kõigile muljet. Rongkäigu ootus oli küll pikk, sest mudilaskoorid ei teinud tervet teekonda kaasa, vaid ühinesid sellega alles Laulupeo puiesteel, aga rongkäigus kõndimine oli väga vahva. „Elagu”-hüüded ja tervitused kaasaelajate poolt lõid väga rõõmsa meeleolu ja lauluväljakul oleva rahva hulk pani nii mõnegi lapse veidi kõhedust tundma. Pärast söögipausi algas ootamise aeg: „Millal me juba laulma lähme?” Seda küsimust kuulsime vist saatvate rühmaõpetajatega kümneid kordi, sest ootaja aeg on ju pikk. Kui jõudis kätte esinemise aeg, olid kõik elevil ja rõõmsalt sai tehtud meie väikeste laululaste laulupeodebüüt.

Tagasiside lastelt oli väga positiivne ja üks lapsevanem kirjutas meile pärast pidu: „Usun, et esimene laulupidu jääb terveks eluks meelde nii lastele kui ka vanematele.“

Oli rõõm Naksitralli rühma lastega laulda. Tänan ka rühma õpetajaid Merilit ja Dianat ning lapsevanemaid toetuse ja kaasaelamise eest!

LIA PIIR,
Ülenurme lasteaia muusikaõpetaja

Kino maale
EelmineLevikom alustab Kambja vallas tarbijate ühendamist kiire internetiga
JärgmineÜlenurme muusikakooli lõpetajad