ÜG spordiradadelt

Ülenurme Gümnaasiumi spordiradadelt

1361
Vabatahtlike brigaad Tartu linnamaratonil Kaarsilla joogipunktis. Foto: Kaspar Koolman

Sügis on Ülenurme gümnaasiumi spordirindel olnud tavapäraselt tihe. Vabariiklikest võistlustest osalesime Eesti Koolispordiliidu (EKSL) 10.-12. klasside noormeeste korvpalli finaalturniiril Kadrinas. Tagasi tulime sealt tubli 5. kohaga.

11. oktoobril sõitsid EKLS finaalturniirile Paides eelmise aasta edu kordama kuni 9. klassi õpilased-jalgpallurid.

Maakondlikest võistlustest tulid gümnaasiumi neiud tagasi võidukarikaga 3×3 korvpallis. Kergejõustiku karikavõistlustel võitsid gümnaasiumi noormehed I koha ning põhikooli noormehed ja gümnaasiumi neiud II koha.

Jalgpalli maakondlikel võistlustel põhikoolidele õnnestus meil võtta põhikoolide seas kaksikvõit. Gümnaasiumite arvestuses tulime III kohale.

Tartumaa maastikuteatejooksus Lähtel saavutas 3.-5. klassi võistkond I koha. Teistel võistkondadel (põhikool ja 10.-12. klass) jäi napilt medalist puudu, oldi vastavalt 4. ja 5. kohtadel.

Koolisiseselt osalesime aktiivselt Euroopa spordinädalal ning Euroopa koolispordipäeval. Algklassidele korraldasime spordipäeva, kus võeti mõõtu traditsioonilistel aladel (60 m, 200 m, kaugushüpe, pallivise, pendelteatejooks). Oli palju rõõmu ja eneseületamist. Eriliselt tahaks esile tuua Kadi-Ly Kiismanni (4. kl) ja Karl Marten Meho (2. kl), kes võitsid kõik kavas olnud alad suurepäraste tulemustega.

6.a klassi õpilased Maris Sabre ja Kirke Koolman Vooremäel orienteerumas. Foto: Kaspar Koolman

Põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele toimus orienteerumispäevak Vooremäel, mida aitas kaartide ja orienteerumistehnikaga läbi viia MTÜ Seiklushunt. Olen uhke fakti üle, et aktiivne liikumine looduses meelitas kohale ligi 95% õpilastest. Puudusid ainult need, kel oli selleks mõjuv põhjus ka olemas.

Kooli vabatahtlikke koondav nn Maratoni grupp on aidanud ellu viia nii Tartu 15. septembril toimunud rattamaratoni kui 5. oktoobril peetud Tartu linnamaratoni. Kokku osales seal 71 väsimatut ja särasilmset abilist. Aitäh teile!

KASPAR KOOLMAN,
Ülenurme gümnaasiumi spordijuht

Kino maale
EelmineTõravere observatooriumis oli põnev
JärgmineKambja lasteaed osales Euroopa spordinädalal