Üleeuroopaline spordinädal ÜGs

846
[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_slideshow” autoplay=”0″ arrows=”1″]Juba mitmendat aastat järjest toimub kõikides Euroopa Liidu riikides spordinädal. Ka Ülenurme gümnaasium on seda alati erinevate ettevõtmistega tähistanud ning pakkunud tegevusi tervele koolile. Algklassidele toimus tegus spordipäev kooli staadionil ja 6.-12. klassid sõitsid Vooremäele orienteeruma.

Algklasside spordipäev toimus 24. septembril gümnaasiumi staadionil. Päev algas vihmase ilmaga, kuid kohe, kui tegevused algasid, oli näha, et päike hakkas pilve tagant paistma. 2.-3. klassid alustasid hommikul vara, aga vaatamata sellele olid kõigi näod naerul. Alad olid järgmised: 60 m jooks, kaugushüpe, pallivise, 200 m jooks, pendelteatejooks. Iga ala vahel leidsid õpilased tegevust ja tegid nalja ning neil ei hakanud kordagi igav.

Kui 4. ja 5. klassi õpilased kella 10.30 aegu noored sportlased välja vahetasid, siis võib öelda, et nende seas oli näha palju rohkem uniseid nägusid, ent see kadus kohe pärast soojendusvõimlemist. Kõrvalvaatajana oli nauditav näha õpilaste pingutusi paremate tulemuste saamiseks ja seda rõõmsat meeleolu, mis püsis terve spordipäeva vältel.

Samal ajal, kui algklasside õpilased staadionil sportisid, korraldati 1. klassidele hariduslik õppekäik Eesti Põllumajandusmuuseumisse, kus nad said näha loomi ja seda, kuidas elati vanal ajal. Õpilased kuulasid ja jälgisid huviga kogu programmi. See tundus neile väga kaasahaarav. Nende õppekäigu lõpetas ühine tegevus – „Kiusamisest vabaks“ programmi nimeliste lillade mängukarude otsimine muuseumi alalt.

Nädala teises pooles, 26. septembril aga läksid 6.-12. klassid Vooremäele orienteeruma. Seda tegevust märgistatud alal aitas esmakordselt korraldada MTÜ Seiklushunt. Õpilased osalesid kolmes vahetuses ja valikus oli kolm eri raskusega rada. Esimesed saabujad olid 6. ja 7. klassid ja nemad olid väga motiveeritud seda rada läbima. Isegi kui neil oli vaja läbida vaid 8 punkti, siis mõned tragid tüdrukud ja poisid otsustasid, et see on liiga vähe ja läbisid isegi tunduvalt rohkem punkte, kui oli palutud.

8.-9. klassidele oli ette nähtud läbida eelmistest rohkem punkte. Alguses tundus see rada väga raske, kuid kui hoog kätte saadi, ei olnud see enam nii. Lõuna ajal saabusid Vooremäele gümnaasiumiõpilased, kellel orienteerumisega kõige rohkem kogemusi. Paraku jäi mulje, et nemad seda nii palju ei nautinud kui eelnevad grupid.

Õpilaste kõrval said orienteerumise ja liikumisega eeskuju näidata ka õpetajad. Nendele aga ei tehtud teadmiste kontrolli nii nagu õpilastele, kes rajad olid läbinud – tuli välja, et tegu oli ka euroopa keeltepäevaga ning kehalise kasvatuse õpetajad tegid koostööd võõrkeelte õpetajatega.

Olgugi et vahepeal kostis nurisemist kas orienteerumispunktide läbimisel või testi lahendamise osas, siis tegelikult nautis enamik osalejatest seda koolielule vaheldust pakkuvat päeva väga. Hiljem selgus, et isegi lastevanematelt tuli tänuteateid õpetajatele, kuna nende lapsed jäid päevaga väga rahule.

Igal aastal on üleeuroopalist spordipäeva tähistatud meie koolis erinevalt. Seekord oli see selline. Jääme ootama järgmise õppeaasta spordinädalat!

KÄRT NURME,
ÜG 11.b klass

Vaata orienteerumise galeriid

Kino maale
EelmineHooaja hakatuseks kolm kuldset karikat!
JärgmineTöö tehnoloog-operaatorile ja tootmistöölisele