XXXV poldrijooks

1308
35. poldrijooksu start. Foto: Kaspar Koolman

3. oktoobril anti start 35. poldrijooksule, mis on alguse saanud legendaarse suusatreeneri Harri Kõksi soovist pakkuda suusahuvilistele lastele ja täikasvanutele sügisperioodil vahetult enne suusahooaega võistlusmomenti, millega oleks võimalik saada ülevaadet nn vormikõverast. Aastate vältel on antud jooksul osalenud paljud Eesti sporditipud, alustades Heiki Sarapuust, kellele kuulus ka vana raja (6,4 km) rajarekord, ning lõpetades Urmo Utariga – mitmekordse triatloni ja muude kestvusalade kõrgete tiitlitega pärjatud meie oma valla mehega.

35. poldrijooks toimus uues kuues. Raja pikkus sai muudetud seniselt 6,4 kilomeetrilt 8,4 kilomeetrini, rajale lisandus ka üks joogipunkt. Uue raja esimeseks võitjaks tuli ÜG õpetaja Mart Andresson ajaga 28.29,86. Teisena lõpetas Urmo Utar ning kolmas koht kuulus Eesti tuleviku suusalootusele Kasper Leele.

Naiste parim oli Triinu Bergmann ajaga 35.12,77, talle järgnesid Mari Linnus ning Merli Randoja. Kokku läbis põhidistantsi 55 jooksjat.

Eriline rõõm on tõdeda, et lastejooksudest võttis osa 120 last ning kui siia juurde lisada ka veel Tõrvandi ja Ülenurme lasteaias toimunud jooksud, siis kokku osales 35. poldrijooksul 335 väikest ja suurt jooksjat.

Täname Kambja vallavalitsust, Duo Sporti, PopSporti ja Eesti Põllumajandusmuuseumi ning vabatahtlikke, et 35. poldrijooks õnnestus!

KASPAR KOOLMAN,
Ülenurme gümnaasiumi spordijuht

Kino maale
EelmineTeadlaste Öö festival ÜGs
JärgmineÕpetajate päeva on tore tähistada!