Laulukoor Läte on kestvalt tegus

1373
Kambja laulukoor Läte XXVII üldlaulupeol. Foto koori arhviivist.

Kambja laulukoor on Eesti vanim mitmehäälne koor, mis tegutses algselt kirikukoorina ja mille alguseks võib lugeda aastat 1794. Nüüdseks oleme tegutsev segakoor Läte – laulmist ja seiklusi armastav lauluseltskond, kes naudib esinemist nii kodu- kui välismaal.

Alates 2014. aasta augustist on koori dirigent Saidi Tammeorg, kelle särtsakus ja elurõõm hoiab koori noore ja värskena. 2018. aasta septembris andis koorivanem Elerin Piiroja teatepulga üle Ave Hussarile, kes on samuti väga tubli ja teeb seda tööd kogu südamega. Koori kontsertmeister on meie koori liige Marika Odar, kellega koostöö sujub suurepäraselt.

Viimase viie aasta tegemiste sisse on jäänud nii laulupidusid, kirikukontserte, ühiskontserte sõpruskooridega kui ka hulga välisreise. Oleme esinenud kontserditel ja festivalidel Soomes, Tšehhis, Austrias, Horvaatias ning eeloleval suvel ootab ees reis festivalile Itaaliasse. Koori traditsiooniks on kujunenud osalemine võrokeelsel laulupeol Uma Pido, Põlva ja Tartu laulupeol, Vaba Rahva Laulul ning koduvalla kultuuriüritustel. Samuti on meil olnud õnn osaleda üldlaulupidudel.

Mõned faktid koori kohta

  • Kooris laulab 24 naist ja 10 meest.
  • Lauljate keskmine vanus on 48,5 aastat.
  • Koori staažikaim laulja on laulukooris laulnud 34 aastat.
  • Kooris laulab nii emasid-tütreid kui ka abikaasasid.
  • Kõige rohkem laulab meie kooris haridustöötajaid.
  • Meie kooril on oma laul – „Saapad“, mille kirjutas meile Jaan Alavere.
  • Viimase 5 aasta jooksul oleme kõige rohkem esitanud Piret Ripsi laulu Raimond Kolgi sõnadele „Taivaheminek“.

29. novembril tähistab Läte piduliku kontserdiga oma 225 tegevusaasta juubelit Kambja kultuurikeskuses ja kuulama oodatakse kõiki huvilisi.

Jätkugu meil laululusti veel järgmisteks sadadeks aastateks!

EGLE TINTSE ja KRISTINA SABRE,
laulukoori Läte lauljad

 


Kambja segakoor Läte 225

Kino maale
EelmineKoolimaja ja kooliõu kutsuvad liikuma
JärgmineMuusikakooli edukad