Lugemissild Tartumaalt Põhjamaadesse

1290

Kambja valla raamatukoguhoidjad kutsuvad lugejaid võtma osa lugemise väljakutsest „Lugemine ühendab: lugemissild Tartumaalt Põhjamaadesse“, et juhtida tähelepanu põhjamaade kirjandusele

Kümme kuud vältav lugemisüritus on põhjamaade kirjandust tutvustav ja meelde tuletav ettevõtmine, aga eelkõige põnev teekond, mille jooksul on võimalik seigelda nii vanade saagade karmis maailmas, nautida põhjamaade aegumatut klassikat, lasta end haarata kirevatest muinaslugudest ja mütoloogiast, uudistada uuemaid põhjamaiseid autoreid ning elada kaasa teravate süžeepööretega kriminullidele. Ampluaa on lai ning lugemist leiab sellest nimekirjast iga raamatusõber, osalema on oodatud nii lapsed kui täiskasvanud!

Lugeja, kes soovib väljakutsest osa võtta, saab endale raamatukogust nostalgilise lugejakaardi, millele kirjutatakse kõik need põhjamaised teosed, mille ta raamatukogust lugemiseks laenutanud on. Eesmärk on täiendada oma lugemispagasit 50 põhjamaa autori raamatuga (loomulikult võib ka rohkem!) ning ületada seeläbi sild Tartumaalt Põhjamaadesse, pea kohal veiklemas virmalised, kõrvus kajamas polaarrebase hüüd ning tagataskus mitu väärt raamatut, mis selle teekonna võimalikuks teevad.

Väljakutse saab alguse 2020. aasta jaanuaris ning läheb lukku oktoobri viimasel päeval. 2020. aasta novembris aset leidva põhjamaade kirjanduse nädala raames toimub tublimate lugejate autasustamine ning kokkuvõtete tegemine väljakutsest.

Raamatukogudes on olemas lugejat sõbralikult suunavad ning raamatukoguhoidjat abistavad nimekirjad eesti keelde tõlgitud põhjamaade kirjanduse loeteluga.

Seniks: püsige lainel ning hoidke meeled karged ja vahedad nagu põhjamaine väits! Küsimuste korral ning täpsema info saamiseks pöörduge kohalikku raamatukokku!

Kambja valla raamatukoguhoidjate nimel LIIVI PAUMETS

Kino maale
EelmineÜlenurme gümnaasium tunnustas oma parimaid sportlasi
JärgmineRahu teekond talletati plakatitele