Esimene lühifilmide festival Ülenurme gümnaasiumis

1885
Filmifestivali korraldajad Marleen Mäeorg ja Liis-Marii Põder. Foto: Merlin Ponna

7. veebruaril toimus Ülenurme gümnaasiumis 3.-5. klasside lühifilmide konkurss ja festival „Päästame Maad“. Kaks 8.c klassi õpilast, Marleen Mäeorg ja Liis-Marii Põder, valisid selle oma loovtöö teemaks.

3.-5. klasside õpilaste ülesanne oli teha lühifilmid, kuidas säästa meie planeeti reostusest ja muust, mis seda kahjustavad. Filmide maksimaalne pikkus pidi olema 5 minutit. Enamik filme keskendus prügiteemale, aga pöörati tähelepanu ka riiete taaskasutusele, Austraalia tulekahjudele ja anti soovitusi, kuidas vähendada heitgaase.

Konkursile saadeti 12 lühifilmi, mida hindas žürii koosseisus õpetaja Marina Kamenskaja, õpetaja Merlin Ponna ja 8.c klassi õpilane Katarina Kõiv.

Kolmanda koha sai 4.d klass, teise koha 5.c klass ja esimese koha 5. klasside väikeklassi õpilased Karl Markus Kirs ja Sten Petti. Lisaks anti välja ka kaks eriauhinda, mille said 3.a klass eriefektide eest ja 5.a klass rohke informatsiooni eest. Ürituse sponsoriteks olid Kommipomm (Estinvait OÜ), kes andis esikolmikule sisukad kommikotid, ning Coop Põlva Tarbijate Ühistu, kes varustas õpilasi filmivaatamiseks sobiliku snäki ja joogiga.

Õpilased ise jäid sündmusega rahule ja tahaksid sarnastest üritustest veel osa võtta. Loovtöö autorid õppisid, kuidas üritust korraldada ja läbi viia.

MARLEEN MÄEORG JA LIIS-MARII PÕDER,

8.c klass

 

Kino maale
EelmineÜlenurme muusikakooli aasta parimad
Järgmine2019. aasta arvude keeles