Selver pakub palgata puhkusele jäänud inimestele tööd

1760

Seoses riigis kujunenud eriolukorraga pakub Selver tööd kriisi poolt enim räsitud valdkondade töötajatele, kes on jäänud palgata puhkusele. Oodatud on teenindusettevõtete töötajad nii restoranidest, hotellidest kui laevafirmadest.

„Nõudlus kriisivarude järele on jaekaubandusega tegelevates ettevõtetes olulisel määral kasvanud ning tulenevalt sellest on kauplustel ja Selveri e-poel tarvis juurde töökäsi. Oleme otsustanud ulatada abikäe neile, keda ootab palgata puhkus või halvimal juhul koondamine, et kutsuda Selverisse sel kiirel perioodil tööle,“ sõnas AS-i Selver juhatuse liige Kristi Lomp.

E-Selveri aga ka füüsiliste kaupluste ostukoormus on kasvanud hüppeliselt. E-poe poolel tähendab see ettevõttele päevapealt ärimudeli ümbervaatamist. „Teeme hetkel kõik endast oleneva, et suurendada e-poe mitmekordistunud nõudlust. Oleme suurendanud oma sisseostude mahtu, vaadanud üle komplekteerimisahela, piiranud nende kaupade valikut, mille järele hetkel suurt vajadust pole, et rahuldada kõige enamnõutumate kaupade saadavus,“ lisas Lomp.

Ühtlasi kutsub Selveri juht inimesi üles mõistlikkusele. „Kui me kõik korraga poodi läheme ja suures mahus kaupu ostame, tekibki puudus. Oma vajadused soovitame läbi mõelda, pole mõistlik üle tarbida. Kinnitame, et kauba puudust ei ole ja põhjust ülemäära palju varuda samuti pole. Kui ka mõnes kaubagrupis tekib riiulisse auk, ei tähenda see tingimata seda, et seda kaupa pole enam saadaval. Tõenäolisem on, et kauplus pole veel jõudnud tühja kohta uue kaubaga täita.“

Selver on riskide maandamiseks lõpetanud kõik plaanilised koolitused, koosolekud ja lähetused. Töötajaid juhendatakse võtma oma töövälisel ajal piisavalt puhkust, toituma kvaliteetselt, liikuma värskes õhus ning leidma aega naeruks ja naljaks. Kõige selle juurde käib ka üldine igapäevahügieen. „Hirm toidab ärevust ja see omakorda nõrgestab nii üksikisikuid kui ühiskonda laiemalt. Püüame hetkeolukorra mõistlikkusega ületada,“ kutsub Kristi Lomp üles nii ettevõtte töötajaid kui Eesti inimesi laiemalt.

Selver kutsub üles olema kriitiline hüsteeriale hoogu andva info osas, mis suuresti levib sotsiaalmeedias. Näiteks: eile liikvele läinud Facebooki video kaubast täiesti tühjaks ostetud Selverist oli pahatahtlikult eksitavasse konteksti asetatud Pärnu Suurejõe Selveri tühjendusmüügist. Kauplust ootab ajutine sulgemine täielikuks renoveerimiseks ning kaadritel nähtu polnud kuidagi seotud praegu kujunenud eriolukorraga riigis.

Kino maale
EelminePeeti kinni kaks raskes kuriteos kahtlustatavat noort meest
JärgminePolitsei sulgeb vähemalt teisipäevani kõik oma teenindussaalid