Me vald on nüüd suur ja meid on palju. Tahtsime me siis seda kõike sel moel või ei tahtnud mitte, aga nüüd on nii ja meie läheme koos edasi ja toimetame oma ühiseid tegemisi, üksteist täiendades.

Lühidalt kokku võttes on tekkinud, paisunud ja üha enam tarvilikkust tõestanud plaan teha meie ühendvallale võimalikult põhjalik kultuurivisiitkaart. Küllap teame nii mõndagi me koduvalla tublidest tegijatest – kus askeldavad välejalgsed tantsu- või hõbehäälsed, millises piirkonnas nokitsetakse innukalt uurida kodulugu, teadaolevalt korraldab valla lõunapiiril meesselts jõuliselt kogukonnale meelepäraseid ettevõtmisi. Teame ka mõnda piduplatsi või -maja, oleme kursis mõningate sportimiskotuste või terviseradadega. Ühesõnaga – üht kui teist me teame, aga kahjuks on seda veel väga vähe.

Valla kultuurielu ladusaks laabumiseks peame oluliseks kanda me kodukandi kultuurikaardile võimalikult kõikide kultuurialade tegevuspaigad ja soovime kohaliku ning kaugemalegi ulatuva loometöö hõlbustamiseks koguda kokku oma sädeinimeste kontaktandmed. Palve on kõigile tegijatele endile, aga samas ka oma tuttava, sõbra või naabri oskustest teadjatele – andke teada! Et näiteks oleks andmebaasist kohe öelda, kui keegi tunneb huvi külastada me vallas mõnd kultuuriseltsi, kutsuda kedagi laulma või õppepäeva korraldama, tunneb huvi meie piirkonnas asuvate puhkamis- või spordivõimaluste vastu ja nõnda edasi.

Kõik käsitöömeistrid/sellid/õpipoisid, puu-, metalli, lina- või luutöötegijad, sepad, vaibategijad, taidlejad, muusikud, tantsijad, heliloojad, rahvamuusika austajad (pillimehed ja –meistrid), vokalistid (solistid, ansamblid, koorid), keraamikud, fotograafid, floristid, kirjanikud ja sõnakunstnikud, näitlejad, meelelahutajad, kokad, kondiitrid-pagarid, toitlustajad, peomajade ja –paikade pidajad, majutajad, meelelahutusteenindajad, üritusturundajad, turismikorraldajad, tervisetegevuste pakkujad, arhivaarid, seltsid, seltsingud, klubid, vabaühendused ja kogukonnad, kultuurivaldkonnas tänuväärselt toimetavad taidlejad ja professionaalid, oskajad ja kogemusejagajad, isetegijad, õpetajad, juhendajad, vahendajad – palun andke endast teada!

Kindel lubadus on, et andmeid kasutatakse heaperemehelikult ning selles mahus ja mõõdus, milles omavahel kokku lepime. Teeme oma kultuurivisiitkaardi, mille abil oma sädeinimestest ja nende loomingust lahkesti ja uhkesti ka laiemale üldsusele teada saame anda ning mille teadmiste toel on hõlbus oma valla kultuurielu edendamisel tarvilise abi küsimiseks teadjate ja oskajate poole pöörduda.

Ühendame oma jõud ning teadmised, kultuuri- ja kultuuripärandi objektid, kogu loomemajanduse. Kui oled ise tegija või tead kedagi teist tegelast, anna, palun, meile teada – peep.puis@ylenurme.ee! Et meil sünniks faktidega kinnitatud teadmine, kui rikkad me siin oma tanumal tegelikult oleme ning kuidas oma kogukonda üha jõulisemalt ja laiemalt kaasata saaksime. Paljudes ettevõtmistes.

Olgem hoitud!

Lugupidamisega

PEEP PUIS,
Kambja valla kultuurijuht,
peep.puis@ylenurme.ee
kultuur@ylenurme.ee

ja MAIRE HENNO,
lehetoimetaja

Kino maale
EelmineErivajadustega inimeste eluaseme kohandamine
JärgmineSW Energia alustas Ülenurmes kaugküttetorustiku rekonstrueerimist