Kuuste raamatukogu kutsub lugejaid ajutiselt uude koju

919

Elu Vana-Kuuste mõisas on tänavu kevadel tundmatuseni muutunud. Kool ja raamatukogu on end kokku pakkinud ja ruumid ehitajatele üle andnud, kilkavate laste asemel tegutsevad majas asjalikud töömehed – renoveerimise teine etapp on täies hoos.

Kuuste raamatukogu leiab remondi lõpuni peavarju pargi servas asuva helerohelise seltsimaja keldrikorrusel noortetoas. Sinna saab jalutada parkimisplatsi kõrvalt maja lasteaiapoolsest otsast ja mänguväljakutest mööda viivat rada pidi, vajadusel pääseb ligemale ka autoga.

Kuna raamatukogu asenduspind on üsna napp, koliti 300 kastitäit raamatuid ja 50 riiulit ootele Tõrvandisse, õpikute varu kooli keldrisse ja väike osa fondist ning mööblist seltsimajja. Siinjuures tahan südamest tänada tublisid mehi OÜ-st Olme, kes kiiresti, sõbralikult ja kõiki mu soove arvestades kogu raske kolimistöö tegid ja nagu möödaminnes ka uue raamatukoguruumi ukse korralikult ära parandasid.

Uues asukohas on lugejatele pakkuda mõnisada raamatut, peamiselt uuemat ilu- ja lastekirjandust. Valikuga tutvumiseks on huvilistel võimalik turvareegleid järgides raamatukogu külastada. Väikese pinna tõttu tohib siseneda ühekaupa, tuleb kasutada isikukaitsevahendeid (mask ja soovi korral kindad) ning desinfitseerida käed. Tagastatavate raamatute jaoks on ukse kõrval selleks määratud kast, kus need enne järgmist laenutust 72 tundi karantiinis viibivad.

Maja trepikojas on soovijatele kaasa võtmiseks valida ka õige mitu kastitäit vanemaid raamatuid, mida raamatukogu enam ei vaja.

Muutuvate olude tõttu on soovitatav küsida külastusaegade ja -tingimuste kohta infot meili raamatukogu@kuuste.edu.ee või telefonide 741 8145, 5646 5151 teel.

Eriolukorra lõppedes on raamatukogu lugejatele avatud taas tavaaegadel.

Armsad lugejad, sügisel loodame kohtuda ilusas uuendatud raamatukogus, seni ootan teid mõnusas ajutises kodus.

HELI NEMVALTS,
Kuuste raamatukogu juhataja

Kino maale
EelminePuud langesid soojatrassi ehituse tõttu
JärgmineKuidas koolid oma õppeaastat lõpetavad?