Põllumajandusmuuseum avas uksed

1613
Eesti põllumajandusmuuseum

Pikk ja ärev isolatsiooniaeg on mööda saanud ning suures elevuses ja tuhinas otsustas SA Eesti Maaelumuuseumid üksus Eesti Põllumajandusmuuseum uksed avada erandkorras 11. mail ja esmaspäevasel päeval, mil tavapäraselt on muuseum huvilistele suletud. Avamise puhul pandi hääled sisse Deering traktorile ja häärberi saalis löödi uksed valla tekstiilikunstnik Ehalill Halliste vaibanäitusele “Paivaip”.

SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merike Lang oli ootusärev ning arvas, et ei muuseumitöötajad ega külastajad malda enam kauem oodata. Seetõttu avati nii Eesti Põllumajandusmuuseumi kui teise SA Eesti Maaelumuuseumi üksuse C. R. Jakobsoni talumuuseumi uksed esimesel võimalusel ehk 11. mail. Kolmas üksus, Tori Hobusekasvandus, võõrustas välialal külastajaid juba pisut varem. Muuseumid on varustatud nii desinfitseerimis- kui kaitsevahenditega ja järgitakse eriolukorra ning haiguse leviku takistamise nõudeid.

Eesti Põllumajandusmuuseumis on esinduslik kollektsioon vana põllumajandustehnikat. Näituste ja hariduse osakonna juhataja Margus Kiis oli välja valinud uhke Deering traktori, mille mootor pidulikul avamisel kell 10.00 urisema pandi. Kogu vanatehnika on uudistamiseks nii väljakul kui saalis.

Pea kaks kuud on olnud ootel tekstiilikunstnik Ehalill Halliste vaibanäitus. 11. maist saavad kõik soovijad kauneid vaipu vaatama tulla. Vaibad on kootud Eesti paepankade struktuuri järgi, kus iga vaip esindab Eesti eri paikade paestruktuuri.

Põllumajandusmuuseum on rõõmus ja elevil võimalusest taas külastajaid võõrustada!

Oleme nüüd avatud kolmapäeviti kell12.00 –20.00 ja N – P kell 10.00-18.00.

Igal kolmapäevaõhtul leiad eest põnevat tegevust ja avastamist!

Rohkem infot: Merike Lang, SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige, tel 510 4072 merike.lang@maaelumuuseumid.ee

EVELIN ANJA,
SA Eesti Maaelumuuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht,

Kino maale
EelmineKoroona
JärgmineÜlenurme muusikakooli vastuvõtukatsed