Kiivitaja talu tähistab viiendat suvekontsertide hooaega

4188
Kiivitaja talu suvelava.

Kiivitaja talu on mõnus kontserdipaik Kambja vallas, kus juba viiendat suve järjest korraldatakse kontserte tuntud eesti artistidega. Talu asub Pangodi maaliliste küngaste vahel ning juba looduslikult on see ideaalne paik kontserdi tegemiseks. Talu peremees Lauri Land märkas mõned aastad tagasi, et õuel olev kallak annab suurepärase võimaluse ka tagumisest reast näha, mis allpool toimub, ning sealt see mõte suvekontsertide tegemiseks sündiski.

Kui viis suve tagasi täitis lava rolli ajutiselt püsti pandud sinine telk, siis nüüdseks on talu õuele valminud uhke suvelava, mis juba möödunud aastal sisse sai pühitsetud. Järk-järgult on iga aastaga tehtud uuendusi – ikka selleks, et pakkuda kontserdikülastajale parimat elamust. Nii on käesolevaks hooajaks näiteks tiigi kõrvale üles seatud purskkaev, et lisaks heale muusikale oleks taluõuel ka silmailu.

Kiivitaja talu õuel ruumi jagub ja seetõttu on seal võimalik korraldada kontserte pea tuhandele külastajale. Kohapeal on paarsada seljatoega tooli, kuid kõige vahvam on suvekontsertide juures ju see, et saab ka mõnusalt piknikutekiga maha istuda. Ja kel endal sobivat tekikest kaasas ei ole, leiab taluõuelt pehmed istumisalused. „Sageli tullakse kohale lausa oma tooliga,“ tõdeb Land. Lauri Landi arvates ongi eriti meeleolukad olnud just need kontserdid, kus publik naudib muusikat murul lebades, käes meelepärane jook ja snäkid. Ja mis seal salata – õige pidu hakkab siis, kui esimesed julged lähevad lava ette kaasa laulma ja tantsima. Enamasti on nendeks julgeteks lapsed, kes elavad täiel rinnal oma lemmikutele kaasa. Nii saabki kontserdile tulekust sageli kogupereüritus, kus tegevust ja melu jagub kõigile – lastel on ruumi joosta, imetleda tiigikaldal koos vanemaga kalu ja mekkida jäätist, vanemad saavad aga nautida head muusikat ja ampsata kõrvale kohaliku kohviku suupisteid.

Kuna talu asub suurematest asulatest pisut eemal, on korraldajad mõelnud sellele, et publikule teha kõik kättesaadavaks ja mugavaks. Igal kontserdil on kohal kohvik, kust saab soetada midagi hamba alla ning muidugi ka kuuma ja külma joogipoolist. Nii Tartu kui Otepää asuvad Kiivitaja talust vaid 20-minutilise autosõidu kaugusel ning autode jaoks on talu kõrvale arvestatud eraldi ala, seega parkimise pärast muret tundma ei pea. Ja kaugelt tulijad on alati oodatud ka telkima, kuid see tuleks talu peremehega eelnevalt kokku leppida.

Artistid, kes Kiivitaja talus esinevad, on alati positiivselt üllatunud sellest mõnusast atmosfäärist, mis taluõuel tekib. Kontserdid lõpevad enamasti imekauni päikeseloojanguga, mis on kui kirsiks tordil kogu õhtu elamustele. „Kiivitaja talu on selles mõttes unikaalne koht, et naljalt me kellegi koduhoovis kontserte ei anna ja pole mujal plaanis ka. Seal on kaunis loodus ning tore ja elav publik, kõik on kuidagi teistmoodi ja see õhkkond on alati olnud eriline,“ kirjeldab laulja Jaagup Kreem Terminaatori kontserte Kiivitaja talus. Muuseas, Terminaator on ainuke bänd, kes on talu suvelaval üles astunud kõigil viiel hooajal ning alati publiku kihama pannud. Ka Koit Toome, kes on samuti taluõuel mitmel aastal kontsertidega esinenud, jagab koha osas vaid kiidusõnu: „Mõnus ja külalislahke kontserdipaik, kuhu on alati artistil hea tagasi minna.“

Sel suvel kontserdikülastajaid rõõmustavate artistide nimekiri on uhke: The Swingers, C-Jam, Karl-Erik Taukar, Koit Toome, Valter Soosalu, Märt Avandi, Terminaator, Anne Veski, Naised Köögis, Dagö, Rolf Roosalu ja Tiit Kikas, Jaan Tätte. Lisaks toimuvad sel aastal esimest korda taluõuel teatrietendused.

Kiivitaja talu ootab kõiki lähedalt ja kaugelt tulijaid nautima suvekontserte talu õuel!

MERKE MARIA ALEV,
Tartu Kontsert


Ava uuel kaardil | Ava Google Maps´is

Kino maale
EelmineKõike olulist õppisin ma lasteaias…
JärgmineEriline sündmus erilisel ajal