Läte kutsub laulusõpru laulma!

1666
Osa Läte segakoorist laulmas Kambja kirikus Läti televisioonile. Foto: Janek Oja

Kambja segakoor Läte on Kambja kultuurikeskuses tegutsev laulukoor, kes on aktiivne, laulmist armastav ja seiklushimuline lauluseltskond, kelle tegemised viivad tihti ka kodumaalt kaugemale.

2019. aasta hilissügisel tähistasime koori 225. sünnipäeva. 2014. aastast juhatab kollektiivi staažikas dirigent Saidi Tammeorg, kontsert- ja koormeister on Marika Odar ning koorivanem Ave Hussar.

Kambja laulukoor on laulnud kõikidel vabariiklikel laulupidudel alates esimesest üldlaulupeost 1869. aastal. Oleme esinenud koos Põlva segakooriga Kevadised Hetked, Võru segakooriga Tervis ja Tartu Hansa segakooriga. Koor on osalenud maakonna laulupidudel, võrukeelsel Uma Pidol, Vaba Rahva laulupeol ja muidugi tähtpäevalistel kontsertidel oma vallas.

Meil on klassikalisi traditsioone, mis on tõenäoliselt igas ühtehoidvas kollektiivis, nagu sünnipäevade tähistamine, õnnesoovid lapse sünni või kooli lõpetamise korral, aga on ka vaid meie kallile Lättele kuuluvaid traditsioone. Viimastel aastatel on meie hooaega mahtunud välisreisid, kus oleme väisanud erinevate maade festivale: 2013. a Ungari, 2015. a Austria ja Soome (osalesime Jyväskylä kevadfestivalil), 2016. a Tšehhi ning 2017. a Horvaatia. Ka Eestimaa on risti-põiki läbi sõidetud ja lauldud. Segakoori Läte laul on kaikunud Virust Võruni ja Muhust Saaremaani.

Koor on sõlminud ka sõprussidemeid Toivakka valla kirikukooriga Soomes, Capruni segakooriga Austrias, Võru segakooriga Tervis, Tartu Hansa segakooriga, Põltsamaa segakooriga Heli ja Põlva segakooriga Kevadised Hetked. Kohtutud on ka Peterburi Eesti seltsi segakooriga.

Meie tegemistel saate silma peal hoida Kambja laulukoori Läte koduleheküljel http://laulukoor.kambja.ee/

Kallis laulusõber!

Ootame Sind Kambja segakoori laulma! Eriti oodatud on meeslauljad!

Esimene proov on 7. septembril kell 18.00 Kambja kultuurikeskuses, uutel lauljatel palutakse hääleprooviks varem kohale tulla. Helista ja lepi hääleproovi aeg kokku tel 5309 9523 – Saidi Tammeorg.

Esimene tähtis esinemine on kooril 1. novembril Vanemuise kontserdisaalis.

Kino maale
EelmineGümnaasiumi staadionile väärikat värskendust
JärgmineMaailmameistrivõistlused Kambja valla teedel