Miks tasub robootikat õppida?

619

Tänapäev liigub üha enam selle poole, et lihtsamaid protsesse automatiseeritakse, seda nii andmete töötlemisel kui ka lihtsamate võtete puhul tööstuses. Seetõttu pööratakse ka riiklikult üha enam tähelepanu sellele, et lastel tekiks huvi ja arusaamine, kuidas tänapäevasel viisil saaks kergemini tööd teha. Vastasel juhul, kui lastel puudub huvi juba varakult reaalalasid edasi õppima minna ja tekib mahajäämus tehnikaga seotud teadmiste osas ning tulemuseks on see, et täiskasvanuna selgub töö käigus alusteadmiste puudujääk.

Tehnoloogia areng viimastel aastakümnetel on pehmelt öeldes metsik. Kettaga lauatelefoni asemel on tänapäeval taskus pisikesed nutitelefonid, millel on rohkem arvutusvõimsust kui aastakümneid tagasi toatäiel arvutitel. Kõik see loob aga uued võimalused nagu isesõitvad autod, mis on liikluses juba katsetamisjärgus. Samas koostavad ja keevitavad autosid tehastes juba pikemat aega robotid.

Ülenurme Pere- ja noortekeskuses kasutatakse õppeks LEGO EV3 platvormi. Olgugi et tegemist on LEGO põhjal toimiva lahendusega, kehtivad füüsika ja mehaanika põhimõtted samamoodi. Programmeerimiseks kasutatakse LEGO Mindstorms EV3 programmeerimise keskkonda, mis iseloomult on lihtsustatud Labview. Viimast kasutatakse aga reaalelus tööstustes ning uute prototüüpide loomiseks. Robootikaringis osalemine annab hea põhja, kust edasi liikuda juba keerukamate projektide suunas.

Ootame noori vanuses 10+ teisipäeviti kella 17.30 -19.30 Ülenurme pere- ja noortekeskusesse robootikaringi. Osaleda saab eelregistreerimisega onnemaa.ee.

RANEL SARAPUU,
robootikaringi juhendaja

Kino maale
EelmineNoortekeskus ja kool muutuvas maailmas
JärgmineÕnneköök asub Tõrvandi Pere- ja noortekeskuses