Kampaaniaga Euroopa lipp kogukondadele, koolidele ja külakeskustele

186

Euroopa Liit ei ole kusagil kaugel Brüsselis, vaid iga kool, iga küla ja igaüks meist on osa Euroopast. „Minu Euroopa“ kampaania raames jagame kogukondadele, koolidele ja külakeskustele tasuta Euroopa Liidu mastilippe.

Euroopa lipu kinnitas 1955. aastal Euroopa Nõukogu ja 29. juunil 1985 sai sellest Euroopa Majandusühenduse (hiljem Euroopa Liidu) ametlik lipp. Euroopa lipp sümboliseerib Euroopa Liitu ning laiemalt ka Euroopa identiteeti ja ühtsust. Tähed lipul sümboliseerivad Euroopa rahvaste ühtsust, solidaarsust ja nende vahel valitsevat harmooniat.

Euroopa Komisjoni Eesti esindus toetas Kohtla-Järve Riigigümnaasiumi ette lipumasti püstitamist, et uue õppeaasta avamisel saaks seal lehvida ka Euroopa lipp. 1. septembril heiskamegi Kohtla-Järve Riigigümnaasiumi ees pidulikult Euroopa Liidu lipu. Kell 10 algaval aktusel arutavad Ida-Virumaa arengu, Euroopa Liidu kliimaeesmärkide jt teemade üle Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson, riigihalduse minister Jaak Aab ja  Kohtla-Järve Riigigümnaasiumi õpilased. 

Jagamisele läheb 100 lippu.

Kui oled lipu kätte saanud, siis saada meile lehvivast mastilipust foto või postita see sotsiaalmeediasse teemaviitega #MinuEuroopa ning märkega @euroopakomisjon.

Kui soovid ka oma koolile, külakeskusele või kogukonnale Euroopa Liidu lippu, siis esita oma soov siin.

Heili Tomingas

Kino maale

Kommenteeri: