Reedest on keelatud öine alkoholimüük

1033
Kõrts. Foto: Marco Assini (CC)

Vabariigi Valitsus kehtestas üleriigilise alkoholimüügi piirangu, mis hakkab kehtima alates 25.09.2020. Öise alkoholimüügi keeld kehtib 00.00st kuni 10.00ni kõigis kohtades, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks, näiteks baarides, ööklubides, restoranides, teatripuhvetites või hotellides.

Piirang kehtib kuni 24. oktoobrini ning valitsus hindab selle jätkamise vajadust nädal enne piirangu kehtivusaja lõppu. Seoses valitsuse kehtestatava üleriigilise piiranguga lõpevad 25. septembrist kella 00.00st politsei- ja piirivalveameti kehtestatud piirkondlikud alkoholimüügi keelud.

„Eestis on toimunud hüppeline COVID-19 nakkuse leviku kasv ning seetõttu on vajalik ja põhjendatud taaskord kehtestada üleriigiline piirang,“ nentis peaminister Jüri Ratas. „Nagu oleme näinud, levib koroonaviirus eriti hästi pidudel. Alkoholi tarbimine paraku mõjutab inimeste käitumist viisil, mis soodustab viiruse levikut. Seoses sellega kutsun inimesi üles mitte andma oma riskikäitumisega viiruse levikule uusi võimalusi ei avalikus kohas ega erapeol.“

Valitsus tugines üleriigilise alkoholimüügi piirangu kehtestamisel teadusnõukoja toetavale seisukohale.

Järelevalvet alkoholimüügi piirangu täitmise üle peab tegema kohalik omavalitsus.

Terviseameti andmetel on 24. septembri seisuga viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta 35,82. Võrdluseks, 1. augustil oli sama näitaja 4,4 ja 15. augustil 8,4. Nakkuse leviku kasv on olulisel määral põhjustatud Tartu ja Ida-Viru maakonnas baarides alguse saanud nakkuskolletest. 

24. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel on kaks  patsienti. Koju saadeti üks inimene ning üks patsient viidi üle mitte-Covid osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kuus.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 444 COVID-19 haigusjuhtumit 431 inimesega.

24. septembri seisuga on tervenenud 2 395 inimest. Neist 1 817 inimese (75,9%) haigusjuhtum on lõpetatud, 578 inimese puhul (24,1%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 197 000 esmase testi, nendest 3 076 ehk 1,55 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Järgmised nädalad on kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks. Kui oled olnud haigestunud COVID-19 positiivse inimesega lähikontaktis, siis püsi kodus ja jälgi oma tervist 14 päeva jooksul (NB! Koju tuleb jääda mistahes haigussümptomite korral ja võtta ühendust oma perearstiga). Väldi kontakte teiste inimestega, järgi käte- ja hingamisteede hügieeni. Poodi või apteeki võib minna ainult äärmisel vajadusel kasutades kõiki ettevaatusabinõusid – see tähendab kandes maski, hoides distantsi ning järgides käte- ja hingamisteede hügieeni. Isolatsioonis viibides võib liikuda üksi vabas õhus, nt metsarajal ilma maskita, vältides kontakti teiste inimestega.


Kino maale
Eelmine2024. aasta Euroopa kultuuripealinn üheskoos Kambja vallaga!
JärgmineNoortefond ootab noorteprojekte