Elron sulgeb Reola peatuse

2036

Tartu – Põlva – Koidula raudteeliinil opereeriv AS Elron teatas Reola raudteepeatuse sulgemisest alates 13. detsembrist. Kambja valla piiri lähistel Kastre vallas asuva Reola peatuse sulgemise põhjuseks on reisijate vähesus.

„Reisirongiliikluse peamine eesmärk on pakkuda suurtele reisijahulkadele kiiret liikumisvõimalust. Selle eesmärgi täitmiseks ajakohastame pidevalt rongiliiklust ja sõiduplaane. Kui Eestis tervikuna on rongiga sõitjate arv alates 2013. aastast kahekordistunud, siis Reola jaamas on sõitjate arv kahjuks kiiresti ja pidevalt langenud,“ ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Kümnendi alguses kasutasid reisijad Reola jaama 1200 korral aastas, 2015. aastal 800 korral aastas, aga möödunud aastal toimus kõigest 400 sisenemist-väljumist. See tähendab, et Reolas kasutatakse ainult iga neljandat peatuvat rongi. Puuduvad ka teenuse püsikasutajad ehk perioodipiletiga sõitjad.

„Alates 13. detsembrist teenindame reisijaid lähedalasuvas Vana-Kuuste peatuses ning Reola jaamas rongid enam ei peatu. Lisaks Vana-Kuustes asuvale peatusele on piirkonna liikumisvõimalused tagatud ka bussiliiklusega. Antud muudatus võimaldab meil paremini teenindada neid enam kui 60 000 reisijat, kes liiguvad Tartust Põlvasse ja mujale, kuna nende sõiduaeg lüheneb. Ühenduse kiirus on Eesti rongireisijate kõige olulisem põhjus, miks auto asemel eelistatakse rongi. Rongiliikluse eelistamine omakorda aitab kaasa transpordisüsteemi turvalisemaks ja keskkonnasäästlikumaks muutmisele,“ lisas Kongo.

Kino maale
EelmineEhitustööd
JärgmineNurmepesa ja Rübliku spordipäev