Õunakeste isadepäev ja muud sügisesed tegemised

1270
Mardimaskides lasteaialapsed pilidistamiseks rivistunult metsas.
MARDIPÄEVA MATK: Neli kilomeetrit sai läbitud rõõmsa ja hoogsa sammuga.

Õunakesed joonistasid isadepäeva kingituseks portree oma isast. Pildid said väga vahvad ja iga isa oli ikka oma nägu. Raamide kaunistamistega oli omajagu raskusi aga lapsed olid tublid ja kõik said oma pildiraamid ka valmis. Sellel aastal planeerisime isadepäeva ürituse õues orienteerumismänguna.

Koostasime arvutis Mesimummi maja plaani ja mõtlesime, millise lause võiks meie isad kokku saada. Leidsime kalendrist, et november on talvekuu. Mõeldud tehtud. Ürituse päeval jooksid õpetajad ümber maja ja peitsid numbreid (iga numbri juures oli ka üks täht) igale poole. Tuli ikka läbi mõelda kas me teeme liiga raske või siis hoopis liiga lihtsa raja?

Õhtul kogunesid Õunakeste rühma akna alla 19 isa ja 2 ema nii võiski lõbus õunaussikeste jooks ümber Mesimummi maja alata. Vahva oli vaadata kuidas pealampide ja taskulampidega õunarahvas pimedas ringi sibas. Kui kõik numbrid leitud ja lause kokku saadud, koguneti maja ette varjualusesse kuna õues oli mõnusalt vihmane. Lapsed lugesid oma isadele Heiki Vilepi luuletuse „Digi-issi!“ ja andsid üle oma kingitused. Ürituse lõpuks pakkusime kosutuseks soolast kringlit ja morssi.

Isadele meeldis pidu väga…

Ja nagu ikka tuleb tõdeda: Ei ole halba ilma on lihtsalt vilets riietus!

Hoiame elus ka eesti rahvakombeid ja võtsime osa Mesimummi lasteaia mardipäeva matkast. Neli kilomeetrit sai läbitud rõõmsa ja hoogsa sammuga. Raskusi ei tekitanud isegi väga vesised teelõigud millest lapsed kergel sammul läbi sumasid. Eriliseks tegi matka kodus vanematega valmistatud mardimaskid. Jäime silma ka alevi vahel jalutavatele tädidele kes meie Õunakeste mardilaulu peale ka kommi jagasid.

Meie tegusad Õunakeste rühma lapsed ja õpetajad võtsid osa septembris maailmakoristuspäevast ja tegid sellega 110 paid eesti loodusele. Lastega looduses jalutades märkavad nad juba kaugelt sinna visatud prügi, oskavad selle üles korjata, ära sorteerida ja prügikasti viia.

Oleme ka osavad spordis ja läbisime virtuaalse Cappy laste ööjooksu! Saime mõnusad auhinnad ja plaanime selle jooksu järgimine kord ette võtta õhtul pimedas ja pealampidega.

Oleks see vast elamus lastele ja ka õpetajatele.

Õunakeste õpetajad tänavad meie toredate laste veel toredamaid vanemaid.

Kino maale
EelmineKambja hoiu-laenuühistu järgib seadust
JärgmineReola raudteepeatuse sulgemine lükati edasi