Vihjeliini kaudu saab märku anda veebis toimuvast lapse seksuaalsest väärkohtlemisest

91

Täna, 18. novembril on laste seksuaalse väärkohtlemise vastane päev.  Laste kaitse seksuaalse väärkohtlemise eest nõuab erinevaid meetmeid ning tihedat siseriiklikku- ja rahvusvahelist koostööd. Lastekaitse liit pakub tasuta veebipõhist teenust, kuhu saab anonüümselt, ilma oma isikuandmeid edastamata, anda infot internetis levivast laste seksuaalset väärkohtlemist esitavast materjalist.

Eesti vihjeliin sai eelmisel aastal 553 teadet, millest 132 sisaldas laste seksuaalset väärkohtlemist. „Oluline on kõigil, kes märkavad lapse seksuaalset väärkohtlemist, ükskõik kas füüsilises ruumis või veebis, sellest teada anda. Ja seda mitte ainult täna, vaid iga päev,“  ütles projekti Targalt Internetis koordinaator Malle Hallimäe, kelle sõnul saame üheskoos kaasa aidata laste turvalisemale elukeskkonnale.

Vihjeliin asub aadressil: www.vihjeliin.ee

Kino maale