Koroonast on kopp ees!

650

Palju infot, palju segadust ja väga vähe toetust. Vestlusringi eesmärk oli anda noortele võimalus rääkida enda tunnetest, neid lahti seletada ja leida lahendus, kuidas tänapäeva meediakäras ellu jääda. Pidev infotulv tekitab palju segadust ja teadmatust tuleviku osas. Kõiki neid tundeid endas hoida on raske ja veelgi raskem on nendest täpsemalt aru saada. Selleks saimegi kokku ja arutlesime koos, kuidas igaüks saaks ise ennast aidata ja enda elu kergemaks teha. Vestlusring toimus Ülenurme pere- ja noortekeskuses kolmes osas – 5, 12 ja 19. novembril.

Esimesel kohtumisel rääkisime tunnetest, mida on tekitanud meedia ja panime need kirja. Teisel kohtumisel arutasime läbi küsimused, mida on tekitanud koroonateema. Koos küsimuste aruteludega saime ka vastused, kuidas peame antud olukorras toime tulema enda tunnetega. Teisel kohtumisel olid noored tunduvalt aktiivsemad ja vestlusringis tekkis elav arutelu ning lisaks pidasid noored oluliseks teiste kaaslaste arvamusi.

Kolmandal kohtumisel oli kokkuvõttev vestlusring. Üllatuskülaline oli Alo Toom kiirabibrigaadist, kes rääkis meile kiirabi töö telgitagustest. Saime vaadata filmilõike, kus näidati kiirabiauto desinfitseerimist pärast patsiendi vedu, kellel olid COVID–19 sümptomid. Lisaks andis meie külaline teadmisi mujal maailmas toimuvast. Üheskoos jõudsime järeldusele, et käsi pesta ja maski kanda on vajalik, et vältida eriolukorra tekkimist. Kõigile osalejatele kinkisime tänutäheks Õnnemaa erinevad meened, mis jäävad meenutama meie kolme kohtumist kolme nädala jooksul.

Vestlusringides osalesid noorsootöötajad ja 20 noort MTÜ Õnnemaa Ülenurme, Tõrvandi ning Kambja pere- ja noortekeskustest, mis kuuluvad tervist edendavate noortekeskuste hulka ning vestlusringid toimusid vaimse tervise kuu raames. Vestlusringi viis läbi Merileid Varep Tosca huvikoolist. Vestlusringi organisatoorset poolt korraldasid Õnnemaa kogukonnapraktikandid Kätriin Lipson, Jens Kook, Kaur Toom, Sander Šaibel ja Simona Saar Ülenurme gümnaasiumist ning praktikajuhendajaks oli MTÜ Õnnemaa noorsootöötaja Liisi Ilves.

KERSTI LEIS,
MTÜ Õnnemaa juhataja

Kino maale
EelminePostiteenused tulevad maal ka koju kätte
JärgmineSuvemälestusi grillivõistlustelt Pärnus