Siim Parisoo

Mina ja noortekeskus

1859
Siim Parisoo

Olen Siim Parisoo ehk muusiku ja kunstnikuna DEW8.

Lõpetasin meedia ja reklaamikunsti ala Tartu kõrgemas kunstikoolis (praegu meediadisaini osakond ja kõrgem kunstikool Pallas). Töötan Ö Stuudios loovprodutsendina nii video kui muusika valdkonnas. Iga päev teen videosid – kas toodan kõik ise või aitan teostada teistel etappe videotest. Muusikaga on tegevus sama. Praegu on käsil Genka ja DEW8 album OLEG, millele teen nii kunsti (vinüüli, CD ja kassetikujundus + video) ja muusika ise. Kirjutan sõnu ja loen sisse. Teen koostööd UK muusika leibeliga Blah Records ja teen ka isetehtud, nö kodukootud kohalikku alternatiivse hip-hop muusika labelit Dieu Huit Records, mille kaudu tiražeerin kassette.

Õpetasin MTÜ Õnnemaa Ülenurme pere- ja noortekeskuses kitarri, sain teenida lisaraha ja arendasin iseennast looval kursil. Olin ka üks noortepeo algataja. See oli välisündmus, mille algne nimetus oli Reedene Biit – Vahupidu. Kolmandal aastal nimetas Tartu maavalitsus sündmuse Tartumaa noortepäevaks. Sündmus toimus Ülenurme alevikus Vanamõisa platsil ja oli väga populaarne üle Tartumaa ning seda korraldati Ülenurmes seitse aastat. Pärast seda andis noortekeskus sündmuse korraldamise teatepulga edasi teistele noortekeskustele.

Noortekeskuses olemine ja tegutsemine andis mulle kindlasti perspektiivi, miks on projekti kirjutamine kasulik, ja ettekujutuse, kuidas loov majandus käib, et ka omal alal ära elada ja hakkama saada. Kõrvalt seda näha oli väga hea – andis julguse teha oma asja ning kindlasti jäi vähem aega vahtida niisama, mis on noore inimese suurim vaenlane.

Mis on 3 põhjust, miks soovitaksid noortel noortekeskuse tegevustes kaasa lüüa?

1. Et arendada enda huvialasid ja otsida väljundeid nende teostuseks.

2. Sotsiaalsed kogemused teiste inimestega suhtlemisel ja silmaringi laienemine.

3. Tore on ise teha ja olla tegija.

Kino maale
EelmineKaimar Kübe
JärgmineMerimell Sokk